Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Επανακυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία το ιστορικό βιβλίο «Μπαμπίνη Αιτωλοακαρνανίας» (β΄ έκδοση) του Γεωργίου Σπ. Μπαρμπαρούση.

Ο Γεώργιος Μπαρμπαρούσης του Σπυρίδωνα και της Χρυσούλας το γένος Χαριλάου Ζαρκαδούλα από την Μπαμπίνη γεννήθηκε το 1965 στα Βλυζιανά Αιτωλ/νιας και μεγάλωσε στην Μπαμπίνη. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας και στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέμα της διδακτορικής του διατριβής είναι η φιλοσοφία του Χριστόδουλου Παμπλέκη μέσα στα πλαίσιο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Έχει γράψει αρκετά άρθρα και μελέτες για την τοπική ιστορία και δύο μονογραφίες : 1 Μπαμπίνη αρχαίες Φοιτίες (1η εκδ.2002)και Σουλιώτες η οικογένεια των Διακαίων του Σουλίου (Εκδόσεις Ίαμβος 2006)


Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο «Μπαμπίνη» του συγγραφέα Γεωργίου Σπ. Μπαρμπαρούση, από τις εκδόσεις «Ίαμβος». Η νέα επανέκδοση (Β΄ έκδοση) του βιβλίου είναι εμπλουτισμένη και ανανεωμένη με νέο υλικό από τον ίδιο το συγγραφέα, ο οποίος αναζήτησε πληροφορίες σε ιστορικά κείμενα, σε βιβλιογραφικές πηγές και άκουσε με προσοχή προφορικές διηγήσεις και αναμνήσεις των κατοίκων της Μπαμπίνης. Στα κεφάλαιά του παρουσιάζονται οι αρχαίες Φοιτίες, η περίοδος της Τουρκοκρατίας, η Μπαμπίνη στην επανάσταση του 1821, η ιστορική φυσιογνωμία της Μπαμπίνης στο πέρασμα των αιώνων και γίνονται αναφορές στους ναούς και τα ξωκλήσια, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό στη ενώ υπάρχει ξεχωριστό κεφάλαιο με βιογραφίες από αγωνιστές της Μπαμπίνης.
Τόσο οι Μπαμπινιώτες όσο και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μπορούν να το προμηθευτούν από το: Βιβλιοπωλείο Ίαμβος, Χαριλάου Τρικούπη 31, Αθήνα, τηλ: 210-3300443 και από τον ίδιο τον συγγραφέα, Γεώργιος Μπαρμπαρούσης, τηλ: 6978-698223.

Δεν υπάρχουν σχόλια: