Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ημερίδα που οργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με θέμα:«Οι υγρότοποι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας

«Πρέπει να πιστέψουμε όλοι ότι ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι υπόθεση ολίγων.
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα δημοκρατίας και ζήτημα ζωής.
Είναι υποχρέωση και καθήκον, ταυτόχρονα, του καθενός απέναντι στον εαυτό του και τη ζωή.Έχουμε ανάγκη και πρέπει να υπερασπιστούμε μια ζωή με ποιότητα που θα έχει βάση τη φύση ώστε στις επόμενες γενιές να παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον».
Τα πιο πάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος κατά την σημερινή του (Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009) ομιλία στην Ημερίδα που οργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με θέμα:
«Οι υγρότοποι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας».
Εντυπωσιακή
στην ημερίδα υπήρξε η συμμετοχή μαθητριών και μαθητών περιβαλλοντικών ομάδων σχολείων του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής που μετέτρεψαν την ημερίδα σε ένα ουσιαστικό μάθημα γνώσης, ευαισθητοποίησης πάνω στα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής.
Ο κ. Σώκος
στην ομιλία του αναφέρθηκε σε μια σειρά κρίσιμων ανοιχτών θεμάτων όπως το οικοσύστημα της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, ο Αμβρακικός Κόλπος καθώς και άλλα υπογραμμίζοντας το θέμα της Εκτροπής του Αχελώου.
«Έχουμε χρέος ως πολίτες να σηκώσουμε τη φωνή και το ανάστημά μας να διαμαρτυρηθούμε και να επιβάλλουμε στην κάθε κυβέρνηση να σταματήσει την αλόγιστη σπατάλη των φυσικών μας πόρων όπως η εκτροπή του ποταμού Αχελώου, γιατί ο Αχελώος είναι φυσικός πλούτος ανεκτίμητης αξίας.
Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να σταματήσει επιτέλους το παράλογο εγχείρημα της εκτροπής του Αχελώου.
Χρειαζόμαστε μια άλλη συνείδηση που να συνδέεται με την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη, με την ύπαρξη ζωής και στη δική μας περιοχή.
Σήμερα πολλοί κάνουν λόγο για τις κλιματικές αλλαγές. Αλλαγές που συμβαίνουν γιατί η επέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον είναι βάναυση, αλόγιστη.
Ας αποτρέψουμε ο καθένας και όλοι μαζί αυτή την καταστροφή».
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων και στην οργάνωση συμμετείχαν το τμήμα Διαχείρισης Φυσικών πόρων και Επιχειρήσεων της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου, του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και Θέρμου, της ΑΝ.ΑΙΤ.ΑΕ και της Διεύθυνσης Β΄/ θμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: