Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Το Λαογραφικό Μουσείο Αγραμπέλου

Το Λαογραφικό μουσείο στο Αγράμπελο φιλοξενεί μεγάλο αριθμό αντικειμένων, από τη ζωή και την ιστορία του χωριού, τα οποία συγκέντρωσε και διατηρεί με αγάπη και μεράκι ο Μορφωτικός Πολιτιστικός σύλλογος.
Ο επισκέπτης μπορεί να δει Αργαλειό, κούνια, παραδοσιακές φορεσιές, είδη λαϊκής τέχνης, που ξυπνούν μνήμες στους μεγαλύτερους, αλλά και μαθαίνουν στους νεότερους την ιστορία του χωριού τους. Υπάρχουν επίσης μια γωνιά με εκκλησιαστικά είδη που την έχει δημιουργήσει ο πάτερ Βασίλειος Πόπης.
Στεγασμένο στο παλιό σχολείο, δεσπόζει στο κέντρο του χωριού και περιλαμβάνει όλον τον παραδοσιακό πολιτισμό και την ιστορία του Αγραμπέλου, από τα παλιά χρόνια μέχρι την σύγχρονη εποχή και έχει σαν στόχο την ανεύρεση, διάσωση και διατήρηση κάθε είδους λαογραφικού υλικού πού υπάρχει στο Αγράμπελο καθώς και τη διαφύλαξη και διάδοση της παράδοσης και των εθίμων, που αναφέρονται στον ποιμενικό, αγροτικό και οικογενειακό βίο της περιοχής.
Το Μουσείο είναι καθημερινά ανοικτό. Καλού κακού όμως ας επικοινωνήσετε νωρίτερα στους: Τσέλιος Γιώργος 6973/661013 και Μπαμπάνης Πέτρος 26460-93431.

Δεν υπάρχουν σχόλια: