Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Την ανάγκη άμεσης ίδρυσης και λειτουργίας κλιμακίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Δήμο Αστακού

Την ανάγκη άμεσης ίδρυσης και λειτουργίας κλιμακίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Δήμο Αστακού υπογράμμισε με δήλωσή του ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, ο οποίος την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009 πήγε στην περιοχή την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά, η οποία απείλησε για αρκετή ώρα το μοναδικό άλσος αλλά και την πόλη του Αστακού.
«Καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη για την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Δήμο Αστακού. Έχουμε κάνει κατά το παρελθόν παραστάσεις και έχουμε αποστείλει πλαίσιο προτάσεων στους υπεύθυνους της κυβέρνησης.
Επιτέλους να γίνει εκείνο που πρέπει.
Στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες δασώδεις εκτάσεις και σε περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιάς, τα Πυροσβεστικά Μέσα από το Μεσολόγγι, όπου ανήκει ο Αστακός, χρειάζονται αρκετή ώρα να φθάσουν και να επέμβουν», είπε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Νομάρχης.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Σώκος απέστειλε τόσο στον πρώην Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη (στις 28/11/2007) όσο και στον σημερινό αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη (28 Μαρτίου 2009) ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για τον επανασχεδιασμό των πυροσβεστικών δυνάμεων του Νομού ώστε να θωρακιστεί αποτελεσματικά και να προστατευθεί ο φυσικός πλούτος μιας και σε περιοχές Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους, μνημεία της φύσης όπως το δάσος του Φράξου Λεσινίου, το Βελινοδάσος Ξηρομέρου, το δάσος της Καστανιάς στη Μακρυνεία και τα δάση των Ορεινών Όγκων του Βάλτου, της Τριχωνίδας και της Ναυπακτίας, που σε περίπτωση πυρκαγιάς τα πυροσβεστικά μέσα χρειάζονται μεγάλο χρόνο να τις προσεγγίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: