Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορεί: «ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ» του Μπάμπη Κουβέλη


 ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΩΣ ΤΟ 1940-1941

Νέο βιβλίο 460 σελίδων υπό τον τίτλο «Το Πάνθεον των Ξηρομεριτών Αγωνιστών όλων των πολέμων από το 1821 ως το 1940 – 1941», καρπό της άοκνης συγγραφικής παραγωγής του, μας χαρίζει ταυτόχρονα με την έλευση του νέου έτους, ( έκδοση 2011 ) οΜπάμπης Κουβέλης.
Πρόκειται για ένα ιστορικό βιβλίο, τοπικού κυρίως ενδιαφέροντος, καθ’ όσον αναφέρεται στο σύνολο των αγωνιστών του Ξηρομέρου και της Βόνιτσας...

που έδρασαν στους πολέμους από το 1821 ως τον πόλεμο του 1940-41, κατά τους οποίους είτε θυσίασαν τη ζωή τους, είτε αποστερήθηκαν μέλη της σωματικής τους ακεραιότητας, της καλής υγείας τους, είτε ευτύχησαν να διασωθούν από τις κακουχίες και τα λοιπά δεινά των πολέμων.
 Περιλαμβάνονται στο βιβλίο 3.260 αγωνιστές, ταξινομημένοι με αλφαβητική σειρά κατά τον τόπο της καταγωγής τους (πόλη, κωμόπολη, χωριό ή οικισμό), με αναφορά στα έτη γέννησης και θανάτου τους, στην πολεμική δράση τους, με βιογραφικά στοιχεία, περισσότερα για τους διατελέσαντες και διακριθέντες ως αρχηγούς στον Αγώνα και λιγότερα για τους απλούς αγωνιστές, όσα οι επίσημες ιστορικές πηγές διαθέτουν.
 Εντυπωσιακή είναι η τυποτεχνική εμφάνιση του βιβλίου και φυσικά το περιεχόμενο, η δομή του και η τεκμηρίωσή του, καθώς και το πλήθος των εικόνων και φωτογραφιών που το διακοσμούν και συντελούν στην επικοινωνιακή πληρότητα και ελκυστικότητα.
 Είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη Ακαρνάνα ή από σχολική ή άλλης δημόσιας Αρχής.

(*Μπάμπης Κουβέλης κατάγεται από τις Φυτείες Αιτ/νίας, συγγραφέας-λογοτέχνης, Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών, μέλος της Αιτωλικής Πολιτιστικής εταιρείας).
http://xiromeronews.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: