Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ερειπωμένο σπίτι στο Αγράμπελο

     

Ερειπωμένο σπίτι που εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του παραμένει αγέρωχο αν και ταλαιπωρημένο από το χρόνο και τις κακουχίες μέσα στο χωριό. Βασικό χαρακτηριστικό του η ανθρώπινη  εγκατάλειψη   αλλά και η εισβολή νέων κατοίκων όπως ποντίκια, σκυλιά, γάτες, καθώς και πολλά πουλιά ζουν μέσα στα χαλάσματα.
     Έτσι και εγώ μια μέρα σκέφτηκα να πάω να φωτογραφίσω ένα από τα πολλά  ερειπωμένα σπίτια στο Αγράμπελο το χωριό μου.....
 
Το μισογκρεμισμένο σπίτι στέκεται ακόμα αγέρωχο στο διάβα του χρόνου κουβαλώντας μαζί του την Αγραμπελιώτικη ιστορία  και μένει  εκεί σαν σκελετωμένος φύλακας για να θυμίζει σε μας τους νεότερους   πως κάποτε το σπίτι αυτό    έσφυζε από ζωή πριν ο χρόνος ρημάξει τα πάντα. 
Όταν κανείς περιπλανηθεί στο ερειπωμένα σπίτια μέσα στο χωριό  πολλά συναισθήματα γεννιούνται μέσα του βλέποντας σωρούς από πέτρες ξύλα,σίδερα,σπασμένα τζάμια, σπασμένες πόρτες, ερημωμένες και χορταριασμένες  αυλές, γκρεμισμένους τοίχους, και  πεσμένες σκεπές. 
Αυτή η κληρονομιά των προγόνων μας, εμείς οι νεώτεροι   οφείλουμε να την διατηρήσουμε, να την αναδείξουμε και να την κληροδοτήσουμε στις επόμενες  γενιέςΔεν υπάρχουν σχόλια: