Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Γιάννης Αποστολακης "Μια ανησυχία με αφορμή το δημοψήφισμα"



Μία μέρα έμεινε λοιπόν για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου... Μια βδομάδα γεμάτη ένταση και πρωτόγνωρες εξελίξεις για τη χώρα, κακά τα ψέματα! 
Η αλήθεια είναι ότι ακούγονται και παραθέτονται πάρα πολλές και διαφορετικές απόψεις τόσο στη τηλεόραση, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπερ του όχι, υπέρ του ναι, υπέρ του άκυρου, υπέρ της αποχής και πολλά άλλα. Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό. Δεν θα σταθώ στο ΓΙΑΤΙ είναι σωστό να ψηφίσεις ή ναι ή οχι ή να απέχεις, ούτε θα εκφράσω την άποψη μου επί του θέματος! Θα σταθώ σε ένα άλλο σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, και αυτό είναι η έλλειψη διαλόγου, η ισχυρογνωμοσύνη, η αρρωστημένη εμμονή στις απόψεις μας, ακόμα και όταν δεν μπορούμε να τις υποστηρίξουμε, η ασέβεια προς τις απόψεις του άλλου! Ως αποτέλεσμα αυτού τι αλλο; ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ φυσικά!...

Διχασμός λοιπόν... Αυτό επικρατεί, δυστυχώς... Και αυτό εξαιτίας της ΗΜΙΜΑΘΙΑΣ που μας διακατέχει ως Έλληνες σε τεράστιο ποσοστό (η ημιμάθια είναι χειρότερη από την αμάθια λένε κάποιοι και ειναι απολύτως σωστοι!). Σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ο διάλογος και έτσι η ΕΝΟΤΗΤΑ είναι τα πραγματικά μας όπλα! Ας τα εκμεταλλευτούμε λοιπόν! Γιατι με το διάλογο, ακόμα και εάν τελικά δεν επέλθει συμφωνία, θα υπάρξει σεβασμός και συμπαράσταση! Μετά το δημοψήφισμα (όποιο αποτέλεσμα και εάν προκύψει από τον ελληνικό λαο), θα είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ! Κοινώς, δεν θα "φαγωθούμε" μεταξύ μας και, ακόμα και αυτοί που είχαν διαφορετική γνώμη, θα σεβαστούν την απόφαση των πολλών (δημοκρατία δεν έχουμε;) και θα τους βοηθήσουν, δεν θα έρθουν σε σύγκρουση μαζί τους!
Θα κλείσω με δύο φράσεις:
1) Όσον αφορά τις δυνατότητες μας, ο Τσώρτσιλ τα λέει ολα: Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας.
2) «Ενωμένοι θα επιζήσουμε, χωρισμένοι θα χαθούμε.» Αίσωπος

Γιάννης Αποστολακης
Φοιτητής 
Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Y.Γ. Ο Γιάννης Αποστολάκης είναι γιος του Νίκου Αποστολάκη και της συγχωριανή μας  Μαρίας Καμπέρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: