Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Δείτε βίντεο από τη παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μπαμπάνη στην Αθήνα

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα, από τη συμμετοχή του κόσμου, στη παρουσίαση 21 Νοεμβρίου 2013, του βιβλίου της Μαρίας Μπαμπάνη «Στον ίσκιο της Βελανιδιάς», την οποία διοργάνωσαν η Αιτωλική πολιτιστική Εταιρεία και η Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης.
     Το βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα η Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης μαζί με τον σύλλογο φίλων της Βελανιδιάς και τον Σύλλογο Αγραμπελιωτών αποτυπώνει μέσα από τις σελίδες του μνήμες για τις βελανιδιές, που άλλοτε σε συγκινούν κι άλλοτε κρύβουν τρυφερότητα και ομορφιά και περνάνε στο κάθε αναγνώστη απ’ τη μνήμη στην καρδιά του.
 Δείτε βίντεο 

    Ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής γλωσσολογίας, πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ είχε τον κύριο λόγο στο συντονισμό της εκδήλωσης.
 -Η Έρη Σταυροπούλου-Αλεξίου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής φιλολογίας στη φιλοσοφική σχολή Αθηνων.
-Ο Σταμούλης Μακρής, Δικηγόρος Πρόεδρος της Ένωσης Αστακηνών
-Η Πηγή Χαντζή φιλόλογος από το Στρογγυλοβούνι, αφού προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση λέγοντας θερμά λόγια για το βιβλίο μιλώντας στη βλάχικη γλώσσα.

-Ο Μπάμπης Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της συγγραφέως.
-Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε η ίδια η δημιουργός του βιβλίου Μαρία Μπαμπάνη, η οποία συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους τους συγχωριανούς και φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και τους φίλους της Βελανιδιάς που την βοήθησαν και την ενθάρρυναν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου, που  ολοκλήρωσε  με  σεβασμό προς τον τόπο της και τη βελανιδιά και με μοναδικό  κίνητρο, την αγάπη της γι’ αυτόν.





Δεν υπάρχουν σχόλια: