Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Μία συνάντηση με «άρωμα» δεκαετίας του 60’ πραγματοποιήθηκε από Αγραμπελιώτες


Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν αλλά εμείς παραμένουμε οι ίδιοι...

Οι συναντήσεις χωριανών  είναι  κάτι το ιδιαίτερο ιδίως για ανθρώπους που μεγάλωσαν μαζί.


Κατά καιρούς, εδώ και χρόνια γίνονται συναντήσεις από χωριανούς που ήταν συμμαθητές στο δημοτικό σχολείο η γεννήθηκαν την ίδια χρονιά. Με τις συναντήσεις αυτές διατηρείται η επικοινωνία από άτομα που είχαν χρόνια να ειδωθούν να μάθει ο ένας τα νέα του άλλου και  να συνεχίσει η επαφή και η αγνή φιλία χρόνων. Αν δεν ζήσης μια τέτοια συνάντηση δεν μπορείς να καταλάβεις τα συναισθήματα και την ανάγκη επικοινωνίας που έχουν όλοι κυρίως αυτή που ζουν μακριά και δεν συναντιούνται συχνά......

     Μια τέτοια συνάντηση έγινε 28 Σεπτεμβρίου ημέρα  Παρασκευή βράδυ στο καφενείο του Φώτη Τσέλιου στην Καλλιθέα. Υπήρχαν ορισμένες απουσίες από ανθρώπους που θα θέλαμε πάρα πολύ να βρίσκονται εκεί, αλλά έλειπαν. Μία συνάντηση που ξύπνησε πολλές αναμνήσεις από τα παλιά.
     Τα τραπέζια ήταν όμορφα και καλοβαλμένα, το φαΐ εξαίρετο,  η μπύρα παγωμένη, το κρασί άφθονο και το σερβίρισμα άψογο.
      Θέματα  συζήτησης φυσικά τι άλλο το Αγράμπελο, ο σύλλογος του χωριού, και στη συνέχεια  τα παιδικά μας  χρόνια, οι σκανδαλιές οι αταξίες οι  τιμωρίες από το δάσκαλο, χρόνια αγνά που τα αναπολούσαν πολλά χρόνια μετά.
      Παρόλο που πέρασαν τόσα χρόνια όλοι είχαν να θυμηθούν και μια ιστορία, ένα περιστατικό που έμεινε χαραγμένο στην μνήμη του κάθε παιδιού λες και ήταν μόλις χθες.
         Ένα είναι βέβαιο όσα χρόνια και αν περάσουν οι εικόνες των παιδικών χρόνων δεν θα σβηστούν ποτέ και θα μας θυμίζουν την εποχή της αθωότητας. Την Παρασκευή το Βράδυ που ήταν το ραντεβού μας, όλοι μαζί θυμηθήκαμε  τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε και γίναμε για λίγο και πάλι παιδιά.















































Δεν υπάρχουν σχόλια: