Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η πρώτη συνάντηση του Δήμου Ξηρομέρου με τους Συλλόγους για το θέμα της απογραφής


Κάλεσμα στους εκπροσώπους των Πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ξηρομέρου να ενεργοποιηθούν στο πλαίσιο για την απογραφή 2011, ώστε όλα τα μέλη – και όχι μόνο – των συλλόγων αυτών να απογραφούν στο Δήμο Ξηρομέρου, απηύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, παρουσία και του Δημοτικού Συμβούλου Ζορμπά Γιάννη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους, σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου, το απόγευμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ξηρομέρου, στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, ενόψει της γενικής απογραφής του πληθυσμού που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου 2011....Δ


Στην πρόσκληση του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλη Μουρκούση ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Ξηρομέρου.

Παίρνοντας τον λόγο ο Βασίλης Μουρκούσης αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και χωρίς να κρύψει την έκπληξή του για την μεγάλη ανταπόκριση των Πολιτιστικών Συλλόγων είπε ότι πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να συντονιστούμε για ένα κοινό στόχο. Να ενημερώσουμεόλους τους χωριανούς μας για την σημασία που έχει η απογραφή για τα χωριά μας.

- «Για τα μέλη σας αλλά και όσους εκφράζονται από τους συλλόγους σας, η απογραφή σας εδώ, στον τόπο καταγωγής σας, αποτελεί χρέος και η μόνη υπεύθυνη στάση στη γενέτειρα », τόνισε ο Βασίλης Μουρκούσης.

- «Για όλους μας το Ξηρόμερο είναι η πατρίδα μας και πρέπει να δείξουμε την πραγματική τoυ δύναμη. Αυξάνοντας τον πληθυσμό στο δήμο μας, συμβάλλουμε ώστε:

- Να ενισχυθεί η διαπραγματευτική τoυ δύναμη και να υπολογίζεται ο Δήμος Ξηρομέρου περισσότερο, από κάθε κέντρο εξουσίας στη λήψη αποφάσεων.

- Να εξασφαλίζει ο Δήμος Ξηρομέρου μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις για αναπτυξιακά έργα και για ενίσχυση της κοινωνικής και πολιτιστικής του δράσης.

- Κλείνοντας ο Βασίλης Μουρκούσης ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 12 Μαρτίου θα γίνει ενημέρωση - σύσκεψη για την απογραφή στο Δημαρχείο Ξηρομέρου με τη συμμετοχή του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και των φορέων όλου του Δήμου Ξηρομέρου και συμπλήρωσε όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι να καταθέσουν στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ντίνα Σαμαρά-Κουμανδράκη τις προτάσεις τους για να γίνει ενιαίος προγραμματισμός των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

- Καθολική ήταν η δέσμευση των συμμετασχόντων ότι θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, ώστε οι συμπατριώτες τους να απογραφούν στο Ξηρόμερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: