Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Με λαμπρή εκδήλωση έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, η Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)


Με γιορταστικό κλίμα πραγματοποίησε και φέτος τη γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ)...Η εκδήλωση έγινε τη Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011, στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε στην Πλατεία Βικτωρίας και την τίμησαν πολλοί καλεσμένοι, οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα και δημιούργησαν ξηρομερίτικη ζεστασιά. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου αποδείχτηκαν άριστοι οικοδεσπότες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους παριστάμενους μέλη και φίλους να αισθανθούν σε οικείο περιβάλλον, να παρακολουθήσουν τη προβολή Βίντεο-ντοκιμαντέρ του Άγγελου Μηλιώνη, με φωτογραφίες από όλα τα χωριά της επαρχίας Βονίτσης και Ξηρομέρου και να απολαύσουν στο τέλος της εκδήλωσης τα εδέσματα, παραδοσιακές πίτες, ποτά και γλυκά που προσφέρθηκαν από την Ομοσπονδία.Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πρόεδρο Δημήτρη Στεργίου ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, απηύθυνε τις καθιερωμένες ευχές και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη, αλλά και όλους τους Ξηρομερίτες μια καλή χρονιά και αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν, μαζί με τις ευχές τους για καλή χρονιά, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Θάνος Μωραίτης, ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο συμπατριώτης μας, αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.
Στη συνέχεια ο Πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Πόπης Βασίλειος, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και τα μέλη του Κ.Σ. την έκοψαν και την μοίρασαν σε όλους τους παρευρισκόμενους και το τυχερό κομμάτι με το φλουρί κέρδισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αετού Χρήστος Ντέμος.
Προβολή Βίντεο-ντοκιμαντέρ με όλα τα χωριά του Ξηρομέρου
Αμέσως μετά όλοι οι παρ ευρεθέντες παρακολουθήσαν ένα 15 λεπτο Βίντεο-ντοκιμαντέρ του Άγγελου Μηλιώνη, που τους εξέπληξε όλους ευχάριστα. Τοντοκιμαντέρ περιλάμβανε αφιέρωμα στα Ξηρομερίτικα χωριά, όπου οι εικόνες του ζωντάνεψαν τα κάστρα, τις πλατείες, τις εκκλησίες, τα μοναστήρια, τις φυσικές ομορφιές και ξεδίπλωσαν τη νεώτερη ιστορία του Ξηρομέρου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πόπης Βασίλειος, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Θάνος Μωραίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης, ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, ο Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Πάνος Χολής, ο π. δήμαρχος Ανακτορίου Γιώργος Αποστολάκης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Σάββας, η πρόεδρος της ομοσπονδίας Μεσολογγίου Σοφία Γιακοπούλου, ο π. πρόεδρος της ΟΣΥΕΜ Γιάννης Μπούρος, ο π. πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Χρήστος Κλαδευτήρας, ο Πρόεδρος του συλλόγου Μπαμπίνης Νίκος Κυριαζής, ο εκδότης της «Αιτωλοακαρνανικής» Χρυσόστομος Πατούλας, οι συγγραφείς Νίκος Μήτσης και Μπάμπης Κουβέλης , το π. στέλεχος της Ομοσπονδίας Σπύρος Βενέτης, ο π. πρόεδρος του Συλλόγου Προδρόμου Θωμάς Μπιτσάβας, το στελεχος της βελανιδιάς Γιάννης Χρόνης, από την Ξηρομερίτικη εταιρεία λόγου και τέχνης ο Πρόεδρος Μπάμπης Τσελεπής και ο Γραμματέας Χρήστος Γαζέτας, ο λαογράφος Νίκος Ράππος από την Κωνωπίνα, ο π. πρόεδρος του συλλόγου Κατούνας Γιώργος Μαγαζής, απο το σύλλογο Λιθοβουνίου ο Δημήτρης Αλεξανδρής, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του "ΜΑΓΕΙΑ FM" Λάμπης Μαυρέλης καθώς τέλος και εκπρόσωποι όλων των συλλόγων που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: