Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Κυκλοφορεί το νέο φύλλο (3) της εφημερίδας «Παλαιομάνινα», που εκδίδει η εταιρία φίλων των μνημείων της Παλαιομάνινας.


Κυκλοφόρησε το 3 τεύχος, της εφημερίδας «Παλαιομάνινα», που εκδίδει η Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας με χορηγό το πρόεδρό της, γνωστό δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Στεργίου (πρώην διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» και πρώην διευθυντής Σύνταξης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» και της «Απογευματινής»).
Στην πρώτη σελίδα διαβάστε το άρθρο-μήνυμα του αρχιμανδρίτη π. Παύλου Κ. Ντανά για την αξία και τη σημασία της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Ακόμη, το νέο φύλλο περιλαμβάνει θέματα όπως:
- Ο θρύλος για τον Γιάγκα που έσωσε τον Αλή Πασά μέσα σε ταλάρι από τυρί - Περιγραφή του εθίμου «Λάζαρος» στην Παλαιομάνινα - Βιβλία για τους Ριμένους και την Παλαιομάνινα - Μια όμορφη «Καστροπολιτεία» είναι το χωριό μας - Πολλά μυστικά κρύβει η τοποθεσία «Παζαράκι»
Καθώς επίσης και για το Οικολογικό έγκλημα στο Παλιοκλήσι όπου σε μια έκταση μικρότερη των 10 στρεμμάτων παράνομοι υλοτόμοι έχουν στην κυριολεξία εξαφανίσει από προσώπου Γης πάνω από 30 βελανιδιές. H εφημερίδα είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας για την ενημέρωση των κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής για την πολιτιστική, λαογραφική και αναπτυξιακή κοσμογονία που συντελείται στην Παλαιομάνινα με πρωτεργάτη τον κ. Δημήτρη Στεργίου, άξιους και ακάματους συνεργάτες του και όλο το χωριό. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα διανέμεται δωρεάν στους σε όλους τους κατοίκους και επιχειρηματίες του χωριού και στους Παλαιομανιώτες που διαμένουν στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
Για επικοινωνία : Τηλ. –fax: 2632041515 και 2632041251, 6944305345,
e- mail: stergiou.dimitris@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: