Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Κυκλοφορεί το νέο φύλλο (4ο) της εφημερίδας «Το Στρογγυλοβούνι»


Όμορφη, ιδιαίτερα καλαίσθητη, έγχρωμη έκδοση με ύλη 8 σελίδων κυκλοφόρησε και το τέταρτο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας «Το Στρογγυλοβούνι» που εκδίδει ο πολιτιστικός σύλλογος Στρογγυλοβουνιωτών «Το ψηλοβράχι» (Δήμος Ξηρομέρου). Στις 8 σελίδες της...

εφημερίδας, οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν θέματα που αφορούν τη δράση του πολιτιστικού Συλλόγου και νέα του χωριού τους.
Επισημαίνουμε μερικά θέματα από τις σελίδες της:
 Άνοιξη της φύσης και της ψυχής στο Στρογγυλοβούνι με μια πανέμορφη φωτογραφία με παπαρούνες που κατακλύζουν τα λιβάδια στο Στρογγυλοβούνι, κάλεσμα για απογραφή στο Στρογγυλοβούνι, ο συγχωριανός μας Λεωνίδας Χολέβας πήρε μέρος την Κυριακή 20 Μαρτίου στον 4ο Ημιμαραθώνιο δρόμο στη μνήμη του μεγάλου Αγρινιώτη δρομέα Μιχάλη Κούση. Ο Λεωνίδας Χολέβας είναι ο πρώτος μαραθωνοδρόμος στην αθλητική ιστορία του Στρογγυλοβουνίου χειροκροτήθηκε θερμά σε όλη τη διαδρομή και στον τερματισμό.

Επίσης γράφουν: Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η προσέλευση των Στρογγυλοβουνιωτών στην χοροεσπερίδα του συλλόγου που έγινε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, μεσημέρι, στο κέντρο ΠΙΠΕΡΙ, στο Περιστέρι, ευχές για Καλό Πάσχα και γίνεται ειδική αναφορά για τις εκδηλώσεις του Καλοκαιριού.

Το εντυπωσιακό πολιτιστικό Τριήμερο που θα γίνει στο Στρογγυλοβούνι έχει ως εξής: Στις 10 Αυγούστου 2011 Τετάρτη εκδρομή στο Ναύπλιο, στις 13 Αυγούστου 2011 Σάββατο πεζοπορία στο χωριό Αγράμπελο και στις 15 Αυγούστου 2011 Δευτέρα μουσική βραδιά με το συγκρότημα του Βασίλη Παπαδογιώργου στην πλατεία του χωριού.
 Έχει καταπληκτικά άρθρα όπως: Μια βραδιά με λύκους… του Νίκου Β. Καρατζένη, τα ήθη και έθιμα του βλάχικου γάμου όπως αναβιώνουν και σήμερα στο Στρογγυλοβούνι της Πηγής Χαντζή και Αναμνήσεις από ένα μακρινό παρελθόν της Πηγής Χαντζή, αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν κάτω από τη βελανιδιά.

Και ακόμη στις επόμενες σελίδες: Τη στήλη «όσα φέρνει το ψηλοβράχι», πολιτιστικά και όχι μόνο,» Ενθύμιον εν Στρογγυλοβουνίω» κ.α.
 Όποιος φίλος θέλει να γραφτεί συνδρομητής, ας επικοινωνήσει με την Πρόεδρο του Συλλόγου: Χαντζή Πηγή, Αριστοτέλους 22, 15561, Χολαργός. Τηλ: 6933/325941 ή με τη διευθύντρια Σύνταξης: Μαργώνη Ευγενία, Ακροπόλεως 20, 14235, Νέα Ιωνία, τηλ: 210-2759411, 6944/427477.










Δεν υπάρχουν σχόλια: