Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

χωρίς πρόσβαση στο ιντερνετ τα χωριά του Κεντρικού Ξηρομέρου.

Χωρίς πρόσβαση στο ιντερνέτ βρίσκονται αρκετά χωριά στο κεντρικό Ξηρόμερο, όπως Μαχαιράς, Σκουρτού, Πρόδρομος, Μπαμπίνη, Αγράμπελο, κ.α. Το πρόβλημα με το ιντερνετ έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός της έλλειψης δικτύου.
Το πρόβλημα του ιντερνέτ θα μπορούσε να λυθεί με ασύρματα δίκτυα, όμως κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί, αν και υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα, που μπορούσαν να δώσουν λύσεις στην περιοχή.
Έτσι παρά πολλοί κάτοικοι αναγκάζονται να πηγαίνουν καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα στον Αστακό για να ενημερώνονται και να επικοινωνούν με τους φίλους τους. Σε πολλούς Δήμους της χώρας μας μεταξύ των οποίων και οι κοντινοί δήμοι έχουν εγκαταστήσει ευρυζωνικό ιντερνέτ προσφέροντας δωρεάν όλα τα οφέλη, στους Δημότες αλλά και τους επισκέπτες.
Όμως εδώ ο επικοινωνιακός αποκλεισμός είναι ένα επιπλέον πρόβλημα για τους επαγγελματίες αλλά και για όσους νέους έχουν απομείνει στα χωριά.
«Μένουμε αποκλεισμένοι από τον κόσμο, στο περιθώριο των εξελίξεων», δήλωσε με παράπονο ένας κάτοικος από τον Μαχαιρά και ρίχνει ευθύνες για αδιαφορία έως ακινησία στην πολιτεία, στο Δήμο και στη Νομαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: