Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Το Forum Ανάπτυξης 2010 διοργανώνει Ημερίδα, στο Αγρίνιο, με θέμα «Ο Καλλικράτης στο Δυτικό Άξονα – Αναπτυξιακές προοπτικές χωρίς σύνορα».


Το πολυσυνέδριο Forum Ανάπτυξης 2010 ξεκινά τις φετινές του εκδηλώσεις με την διοργάνωση της Ημερίδας Αιτωλοακαρνανίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο, την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης), με θέμα «Ο Καλλικράτης στο Δυτικό Άξονα – Αναπτυξιακές προοπτικές χωρίς σύνορα».
Στην επιλογή του φετινού θέματος των Hμερίδων του Forum Ανάπτυξης, ελήφθη υπόψη η τρέχουσα επικαιρότητα που δημιούργησε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας με το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Παράλληλα όμως αποτελεί και συνέχεια των πολύχρονων πρωτοβουλιών του Forum Ανάπτυξης για τη διαμόρφωση κοινών αναπτυξιακών στόχων και την επίτευξη συνεργασιών στη Δυτική Ελλάδα, πάνω σε θέματα διαπεριφερειακού ενδιαφέροντος.
Εισηγητές στην ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας του Forum Ανάπτυξης 2010 θα είναι οι κ.κ.: Τάσος Αποστολόπουλος, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Δημήτρης Σταμάτης, Βουλευτής Αιτ/νίας, Τομεάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης ΝΔ, Κωνσταντίνος Αντζουλάτος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, Γεώργιος Καραμπάτος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση στα πλαίσια των παρεμβάσεων που θα κάνουν εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Νίκος Κανής, Εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Μαχητής».
Την διοργάνωση της Ημερίδας Αιτωλοακαρνανίας του Forum Ανάπτυξης 2010, έχει η «ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΕ» και η εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.
Κεντρικός χορηγός της Ημερίδας είναι ο ΟΤΕ, ενώ χορηγοί είναι οι εταιρείες ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., ΕΣΠΑ-Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή ΠΔE και η ΛΟΥΞ ΑΒΕΕ. Xορηγός επικοινωνίας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΧΕΛΩΟΣ TV.
Οι εργασίες της Ημερίδας θα μεταδοθούν ζωντανά στο διαδίκτυο από την ιστοσελίδα του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ http://www.forumanaptixis.gr/, με την τεχνική υποστήριξη που θα παρέχει η εταιρεία διαδικτυακών εφαρμογών Uin.gr, μια καινοτομία που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πολυσυνέδριο της Πάτρας το Νοέμβριο του 2009.
Να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες των εκπροσώπων φορέων και όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ημερίδας Αιτωλοακαρνανίας από την Αχαΐα, οι διοργανωτές σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο PELOPONNES TRAVEL διαθέτουν λεωφορείο που θα αναχωρήσει την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 4:00 μ.μ. από το πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου Α’. Δηλώσεις συμμετοχής στο 2610-240720, κα. Βέρρα.
http://xiromeronews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: