Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Οι Κωνωπινιώτες έκοψαν την πίτα τους!






Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 11.00 π.μ σε αίθουσα του ξενοδοχείου “ΤΙΤΑΝΙΑ” Πανεπιστημίου 52-54, Αθήνα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου καθώς και η κοπή της κατ’ έθιμο πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Τα Μέλη του Συλλόγου των εν Αθήναις Κωνωπινιωτών, είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουνε, να συζητήσουνε θέματα που απασχολούν το Σύλλογο και το Χωριό τους, να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και να απολαύσουν τα εκλεκτά εδέσματα της κουζίνας του Ξενοδοχείου.
Η εκδήλωση άνοιξε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο αιδεσιμότατος Κωνωπινιώτης Νεκτάριος Γερονικολός και στη συνέχεια άρχισαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, όπου, αφού διαπιστώθηκε απαρτία και εκλέχθηκε το Προεδρείο της Γ.Σ, ο Γραμματέας του Συλλόγου Θεόδωρος Χολής αναφέρθηκε λεπτομερώς στον απολογισμό των πεπραγμένων του περασμένου έτους και στη συνέχεια ο Ταμίας κ. Κωνσταντίνος Γεροχρήστος ανέλυσε τον Οικονομικό Απολογισμό.
Το Μέλος του Δ.Σ κ. Λεωνίδας Καραμπέκιος που πήρε το λόγο, επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του Συλλόγου και έκανε εύστοχες επισημάνσεις για καίρια προβλήματα που απασχολούν την Κωνωπίνα, όπως το πρόβλημα της λειψυδρίας, την έξαρση των ζωοκλοπών και την ανάγκη συνολική δραστηριοποίησης της τοπικής κοινωνίας, Συλλόγων, φορέων ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία Δήμου στο Κεντρικό Ξηρόμερο με έδρα την Κατούνα.
Το τυχερό φλουρί της πίτας, έπεσε στην κα. Γεωργία Ράπτη, η οποία κέρδισε ένα σπάνιο χειροποίητο κόσμημα (ασημένιο σκαλιστό σταυρό) προσφορά του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ Gerochristo Jewelry που διατηρούν οι Κωνωπινιώτες Σπύρος και Γιώργος Γεροχρήστος στην οδό Πλωμαρίου 14 – ΜΟΣΧΑΤΟ.
Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους: ο αιδεσιμότατος - Κωνωπινιώτης – Νεκτάριος Γερονικολός, οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κκ Παναγιώτης Κουρουμπλής και Κώστας Καραγκούνης, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό στους παρευρισκομένους, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης» κ. Σπύρος Μπενέκος και ο Διευθυντής και εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» κ. Χρυσόστομος Πατούλας.
Επιστολές απέστειλαν χαιρετίζοντας την εκδήλωσή, οι Βουλευτές: Σοφία Γιαννακά, Ανδρέας Μακρυπίδης, ο πρώην Βουλευτής Σπήλιος Λιβανός και ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Κωνωπίνας κ. Κωνσταντίνος Κωστακιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: