Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Το Λαογραφικό Μουσείο Αγραμπέλου, επισκέφτηκε ο Γυμνασιάρχης-Ποιητής Άρης Μπιτσώρης και ξεναγήθηκε στο χώρο από τους ανθρώπους του Συλλόγου.

Το Λαογραφικό μας Μουσείο επισκέφτηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Γυμνασιάρχης-ποιητής Άρης Μπιτσώρης και η σύζυγος του Εκπαιδευτικός Δέσποινα. Οι επισκέπτες θαύμασαν από κοντά τα σπάνια εκθέματα πάνω στα οποία άφησαν τα χνάρια τους, η μεγάλη ιστορία και ο πλούσιος βλάχικος πολιτισμός μας, και ταξίδεψαν νοερά πολλά χρόνια πίσω βλέποντας τον Αργαλειό, την κούνια, τις παραδοσιακές φορεσιές, τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τα υφαντά, τις φωτογραφίες και άλλα είδη λαϊκής τέχνης. Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν από τα εκθέματα και έφυγαν με πολύ ευχάριστες εντυπώσεις.
Από την έναρξη λειτουργίας του μέχρι σήμερα, το Λαογραφικό μας Μουσείο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες. Μια βόλτα στο Μουσείο μας, όπου φιλοξενούνται τόσο σημαντικά κειμήλια της παράδοσής μας, προσφέρει στον επισκέπτη μια ανάσα από την καθημερινότητά του, συγκινεί τους μεγαλύτερους και μαθαίνει τους νεότερους την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Να θυμίσουμε ότι το Λαογραφικό Μουσείο είναι καθημερινά ανοικτό. Καλού κακού όμως ας επικοινωνήσετε νωρίτερα στους: Τσέλιος Γιώργος 6973/661013 και Μπαμπάνης Πέτρος 26460-93431.
-Ο Άρης Μπιτσώρης παραμένει ένας ποιητής με ανεξάντλητα αποθέματα εμπνευσμένου λόγου.
-Έχει γράψει και πολλά ποιήματα για το χωριό μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: