Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Η ανάρτηση του προέδρου Τ.Κ. Αγραμπέλου Δημήτρη Τάγκα για το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2020


Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2020 Κοινότητας Αγραμπέλου
Θέματα:
1. Αγροτικός δρόμος από Αγράμπελο προς Χρυσοβίτσα (από τον κάμπο)
Ο Δρόμος αυτός χαράχτηκε και ασφαλτοστρώθηκε (ο μισός) από την Πρώην κοινότητα Αγραμπέλου κατά τα έτη 1982-1990..... Ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγραμπέλου ολοκλήρωσε την ασφαλτόστρωση αυτού το 1996 με χρήματα του Συλλόγου. Από τότε μέχρι και σήμερα οι όποιες διορθώσεις και επεμβάσεις που έχουν γίνει τις είχε αναλάβει ο Δήμος Αστακού και μετέπειτα ο Δήμος Ξηρομέρου, (Καθαρισμός χόρτων επιδιόρθωση λακκούβες κ.τ.λ.) μιας και ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται από το 90% των οχημάτων για την μετάβαση τους είτε στις καλλιέργειές τους στο κάμπο είτε για την έδρα του Δήμου τον Αστακό είτε για την Αθήνα . (Εδώ να ενημερώσω ότι γίνεται και η χρήση από αρκετούς κατοίκους της Χρυσοβίτσας που διατηρούν τις καθημερινές τους ασχολίες (πρόβατα, καλλιέργειες) στον Κάμπο και αποκλειστικά χρησιμοποιούν τον δρόμο αυτόν.
Σήμερα ο δρόμος αυτός βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, είναι άβατος και επικίνδυνος τόσο για την χρήση μιας και χρησιμοποιείται από βαριάς μορφής αυτοκινήτων (όπως μεταφορά από φορτηγά προμήθειας ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους της περιοχής – παραλαβή του Γάλατος και μεταφορά στις τυροκομικές μονάδες ) αλλά και την προμήθεια των κατοίκων του Αγραμπέλου σε είδη τροφίμων πρώτης ανάγκης (ψωμί λαχανικά φρούτα κ.τ.λ.) για τους λόγους αυτούς μιας και ο δρόμος αυτός είναι ο Κύριος δρόμος του χωριού μας η χρήση τάπητα ή η επιδιόρθωση αυτού κρίνεται αναγκαία (επισυνάπτω φωτογραφίες της ακαταλληλότητας του οδοστρώματος)
2. Χώρος εκδηλώσεων
Σε κεντρικό σημείο του χωριού υπάρχει ένας χώρος ιδιωτικός όπου έχει παραχωρηθεί στην κοινότητα (δωρεάν) για χρήση του οικοπέδου αυτού έτσι ώστε να καλύψουμε ανάγκες του χωριού όπως θέσεις πάρκινγκ αλλά και ως χώρος εκμετάλλευσης από τον πολιτιστικό Σύλλογο για διάφορες εκδηλώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε δεχτεί τον χώρο αυτό και στέλνοντας ένα JCB είχαμε διαμορφώσει τον χώρο ως ένα σημείο. Για να ολοκληρωθεί αυτός ο χώρος χρειάζεται από το κάτω μέρος ένας μαντρότοιχος ως σημείο στήριξης των χωμάτων και στην συνέχεια μια επίστρωση του χώρου με χαλίκι έτσι ώστε να είναι προσβάσιμος και εκμεταλλεύσιμος από τους κατοίκους.

3. Μπάρες ή Σωλήνες στήριξης σε διάφορα επικίνδυνα σημεία για την αποφυγή ατυχημάτων.
Το χωριό μας δυστυχώς έχει θρηνήσει στο παρελθόν θύματα από πτώσεις αυτοκινήτων αλλά και τρακτέρ από την επικινδυνότητα του δρόμου τόσο προς τον κάμπο Αγραμπέλου- Χρυσοβίτσας όσο και προς το κάμπο της μάννινας (Αγράμπελο –Πηγάδια) . Δυστυχώς οι όποιες προσπάθειες που έγιναν από μένα προσωπικά στην περιφέρεια αλλά και στον δήμο μας την προηγούμενη θητεία μου δεν βρήκαν ανταπόκριση από τους φορείς που δικαιολογούσαν πάντα τα όχι τους με την πρόθεση ότι ο δρόμος αυτός είναι αγροτικός και όχι επαρχιακός.
Χρειάζεται σε 3-4 σημεία (όχι πάνω από 300 μέτρα συνολικά) στηρίγματα έτσι ώστε να είναι ασφαλής η οδήγηση και να μηδενίσουμε τις όποιες πιθανότητες ατυχήματος υπάρχουν έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε ξανά θύματα από πτώσεις οχημάτων.
4. Δρομάκι από την κεντρική πλατεία προς το δασύλλιο
Εν έτη 2020 υπάρχει ακόμη μέσα στο χωριό δρόμος (στενάκι- σοκάκι) που είναι χωματόδρομος περίπου 300 μέτρα1,5 μέτρο) περίπου 450 τμ. που οδηγεί σε 7 κατοικήσιμα σπίτια.. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εισακουστεί οι όποιες παρακλήσεις έγιναν έτσι ώστε αυτό το καλντερίμι να γίνει ευκολοδιάβατος με τσιμεντόστρωση ή ακόμα και πλακόστρωση (450 τμ) για να διευκολυνθούν οι κάτοικοι που μένουν εκεί (να σημειώσω ότι ο δρόμος είναι από την κεντρική πλατεία του χωριού με κατεύθυνση προς το δασύλλιο όπου η θέα είναι μαγευτική και ο τόπος ιδανικός για καθημερινό περίπατο)
5. Δεύτερη Γραμμή Φ.Ο.Π.
Έχουμε απευθυνθεί και ενημερώσει την προηγούμενη Δημοτική αρχή να αιτηθεί στην Δ.Ε.Η. έτσι ώστε να τοποθετηθεί δεύτερη γραμμή Φ.Ο.Π. στην κοινότητα Αγραμπέλου διότι όπως μας έχουν ενημερώσει οι Τεχνικοί της Δ.Ε.Η. δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες του χωριού με αποτέλεσμα τους χειμερινούς μήνες αρκετά συχνά να πέφτει η ασφάλεια και να μένει το χωριό χωρίς φωτισμό ακόμα και δύο τρείς μέρες έως ότου μπορέσουν οι τεχνικοί της Δ.Ε.Η . να αποκαταστήσουν την βλάβη.
6. Κάδοι Σκουπιδιών
Χρειαζόμαστε επιπλέον 3 κάδους σκουπιδιών (μικρούς) καθώς και έναν μεγάλο για την διευκόλυνση των αναγκών του χωριού κατά τους θερινούς μήνες καθώς οι ανάγκες-απαιτήσεις μεγαλώνουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου