Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Σπύρος Νταγιάντας: «Ο Δωτιέας Αγιάς μπορεί να τερματίσει στην τριάδα»

O Σπύρος Νταγιάντας  είναι γιος του Κώστα από το χωριό μας 
Ο Σπύρος Νταγιάντας είναι ένα νέο παιδί (γεννηθείς στις 14/1/1993) το οποίο αγαπά πολύ το ποδόσφαιρο και προσπαθεί μέσα από την σκληρή και καθημερινή δουλειά να βελτιώνεται ώστε να φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο τα επόμενα χρόνια. Από τον Ιανουάριο ανήκει στο δυναμικό του Δωτιέα Αγιάς, είναι επιθετικός, έχει περάσει από Αχαρναϊκό, Εθνικό Αστέρα και Κηφισιά.



Το athleticlarissa.gr τον συνάντησε στο κέντρο της Λάρισας, όπου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του. «Έσταζε μέλι» για τον τεχνικό του κ. Σωτήρη Αντωνίου, ενώ μας είπε πως η ομάδα του είναι αδικημένη βάση της βαθμολογικής θέσης που έχει, αφού έχει παίξει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Χρήστο Γκατζούλη
Μας είπε πως το κλίμα στον ιστορικό Δωτιέα είναι εξαιρετικό, ενώ μας ανέφερε πως το πρωτάθλημα στον 3οόμιλο είναι δυνατό και σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί. Στόχος του είναι να κάνει ένα καλό πρωτάθλημα με την Αγιά και να καταφέρει η ομάδα του να σωθεί γρήγορα
Αναλυτικά τα όσα μας είπε: 
Σπύρο θα ήθελα να μας πεις δύο λόγια για σένα, ώστε να σε γνωρίσει ακόμη καλύτερα ο κόσμος της Λάρισας. Από ποιες ομάδες έχεις περάσει μέχρι να έρθεις στον Δωτιέα;
«Ξεκίνησα από 14 χρονών στις Ακαδημίες του Αχαρναϊκού και στη συνέχεια μεταπήδησα στην πρώτη ομάδα. Κάθησα τρία χρόνια εκεί, είχα μια πολύ καλή παρουσία αφού σε 3 χρόνια είχα σημειώσει 24 γκολ και στη συνέχεια με ζήτησαν κάποιες ομάδες. Ώσπου μου ήρθε επίσημη πρόταση από τον Εθνικό Αστέρα, πήγα εκεί αλλά δυστυχώς δεν είχα πολλά παιχνίδια στα πόδια μου, έπαιξα με την ερασιτεχνική ομάδα όπου είχα συμμετοχές και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ήμουν στην Κηφισιά, τον πρώτο χρόνο είχα κάποιες συμμετοχές και ένα γκολ και φέτος αφού δεν είχα πολλές συμμετοχές, είπα να πάω κάπου αλλού και σίγουρα μεγάλο κίνητρο για μένα ήταν ο προπονητής, είχα ακούσει τα καλύτερα για τον κ. Σωτήρη Αντωνίου και τα βλέπω και με τα μάτια μου, είναι τρομερός άνθρωπος και τρομερός προπονητής. Έχει απίστευτη επικοινωνία με τους παίκτες. Από εκεί και πέρα εγώ ήρθα εδώ για να βοηθήσω την ομάδα, να βοηθηθώ και εγώ μέσα από αυτήν και από εκεί και πέρα βλέπουμε…».

Πως κρίνεις την πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής;
«Η ομάδα που έχουμε είναι πολύ αδικημένη, έχουμε ένα πολύ καλό υλικό. Παρόλο που το ρόστερ δεν είναι μεγάλο, είμαστε γύρω στα 20 άτομα, πιστεύω πως και οι 20 είμαστε παίκτες ενδεκάδας. Η ομάδα έχει αδικήσει τον εαυτό της απ’ όσα έχω μάθει και έχω δει τον καιρό που είμαι εδώ.
Η ομάδα θα έπρεπε να είχε σωθεί εδώ και καιρό και να είναι ψηλότερα στην βαθμολογία. Ο στόχος μας είναι όπως είπα να σωθούμε όσο μπορούμε γρηγορότερα και από εκεί και πέρα να πετύχουμε ότι καλύτερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό».
Αυτό που βλέπουμε είναι πως όσο περνάει ο καιρός, ο χρόνος είναι υπέρ σας. Έχει αλλάξει κάτι, γιατί βλέπουμε πως η ομάδα σημειώνει και μεγάλες νίκες όπως αυτή με τον Δομοκό…
«Η ομάδα είναι σε τρομερή κατάσταση, το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλό και αυτό βγαίνει όπως είναι λογικό και στο γήπεδο. Η δουλειά που κάνει ο προπονητής είναι το παν και αυτό φαίνεται. Από εκεί και πέρα, το τελευταίο διάστημα και εμείς το πήραμε πιο πεισματικά γιατί έχουμε αδικηθεί αρκετά και πιστεύω πως από εδώ και πέρα όλα θα πάρουνε τον δρόμο τους».

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να πάρεις την απόφαση να φύγεις από την Αθήνα και να έρθεις σε ένα άγνωστο μέρος για σένα;
«Είναι η πρώτη φορά που το κάνω αυτό, που φεύγω δηλαδή από το σπίτι μου. Ήτανε δύσκολο, αλλά επειδή αγαπάω πολύ αυτό που κάνω και θέλω να φτάσω σε ένα επίπεδο, πήρα αυτή την απόφαση και το ξαναλέω ο πρώτος λόγος που ήρθα ήταν ο προπονητής, εάν δεν ήταν ο κ. Αντωνίου, ίσως και να μην το έκανα αυτό το βήμα. Ήρθα εδώ και δικαιώνομαι με την απόφαση που πήρα αφού έχω πάρει και παιχνίδια».
Πως θα χαρακτήριζες το φετινό πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής όπου και αγωνίζεσαι;
«Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα κάθε παιχνίδι έχει την ιδιαιτερότητά του, δεν υπάρχουν οι τεράστιες ομάδες από θέμα ονόματος, οπότε σε οποιοδήποτε παιχνίδι μπορεί να δεις το οτιδήποτε, όπως για παράδειγμα η Λαμία που έχασε από τον Ρήγα Φεραίο. Θα πρέπει να κοιτάς το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, εμείς κοιτάμε πως θα είμαστε καλύτεροι κάθε Κυριακή».
Ένα σχόλιο για το τελευταίο παιχνίδι με την Κύμη…
«Ήμασταν πολύ καλύτεροι, στην ουσία όπως είπε και ο κόουτς υπήρχε μια ομάδα μέσα στο γήπεδο και απειληθήκαμε μια φορά μόνο και άλλη μία το γκολ. Εμείς είχαμε δύο δοκάρια, την κατοχή της μπάλας, ήμασταν άτυχοι γιατί χάσαμε και κάποια τετ α τετ, δεν έμπαινε το γκολ, αυξήθηκε η πίεση και δεχθήκαμε ένα τέρμα το τέλος. Έπρεπε να είχαμε κερδίσει γιατί ήμασταν πολύ καλύτεροι».
Το πρόγραμμα που ακολουθεί πως θα το χαρακτήριζες;
«Το εύκολο και το δύσκολο το κάνεις μόνο σου, έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με την Καρδίτσα και η ομάδα μου πρέπει να το πάρει και μετά πάμε στη Λαμία και εκεί θα παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι αφού η ομάδα αυτή είναι πρώτη».
Βλέποντας μέχρι στιγμής τις ομάδες που είναι ψηλά, θεωρείς πως υπάρχει το μεγάλο φαβορί,
«Αυτή την στιγμή η Λαμία είναι πρώτη, αλλά δεν την ξέρω τη συγκεκριμένη ομάδα, από εκεί και πέρα θεωρώ πως όλα μπορεί να ανατραπούν από εβδομάδα σε εβδομάδα, δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποιο φαβορί».
Γενικά έχετε βοήθεια από τον κόσμο της Αγιάς; γιατί είδαμε και στο τελευταίο ματς πως ήταν γεμάτο το γήπεδο…
«Ο κόσμος βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα σε κάθε παιχνίδι, είχε έρθει και στα Τρίκαλα όταν παίζαμε εκεί, τον ευχαριστούμε πραγματικά που μας στηρίζει, μας βοηθάει πάρα πολύ η παρουσία του στο γήπεδο και παρότι που είναι μια επαρχιακή ομάδα, έχει πολύ κόσμο».
Αν θα σε ρωτούσα με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της χρονιάς και για εσένα, αλλά και για την ομάδα τι θα μου έλεγες;
«Για μένα προσωπικά είναι να πάω όσο καλύτερα μπορώ και να σωθεί η ομάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για τον Δωτιέα το τέλειο θα ήταν να μπει μέσα στην τριάδα και πιστεύω πως μπορεί να το κάνει γιατί έχουμε μια καλή ομάδα».



athleticlarissa

Δεν υπάρχουν σχόλια: