Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Ξηρομερίτικη Τραχανόπιτα με τσιγαρίδες!





Μια καταπληκτική παραδοσιακή πίτα νόστιμη με τραχανά και τσιγαρίδες μας έφτιαξε η Ευτυχία Βενετίκου, η οποία κατάγεται απο την Κατούνα. Είναι Σπεσιαλιτέ του Ξηρομέρου για τις κρύες μέρες του Χειμώνα. Μοσχοβολάει…...
 Διαδικασία
   Πρώτα ανοίγουμε 4 φύλλα με τον πλάστη. 
   Κατόπιν μέσα στη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ζεματάμε τον τραχανά. 
  Μόλις φουσκώσει ο τραχανάς  ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε αυγά, τυρί, τσιγαρισμένο χοιρινό κρέας και λίπος χοιρινό (ξύγκι).  
    Αμέσως μετά στρώνουμε 2 φύλλα, ώστε να καλύψουν τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού.
  Απλώνουμε μέσα το μείγμα του τραχανά με τις τσιγαρίδες.

    Σκεπάζουμε το ταψί και τον τραχανά με τα υπόλοιπα 2 φύλλα, και ρίχνουμε λίπος χοιρινό (ξύγκι) στην επιφάνεια και τη βάζουμε στο φούρνο. 
    Την αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο την πίτα να ψηθεί για περίπου μια ώρα.
    Η Τραχανόπιτα με τσιγαρίδες είναι κάτι το διαφορετικό, το ευωδιαστό και μοσχομυρίζει..
Καλή σας όρεξη…











Δεν υπάρχουν σχόλια: