Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σουφλιμάς στο Ξηρόμερο


Ο κρασομεζές των Χριστουγέννων
Τις μέρες των Χριστουγέννων στο Ξηρόμερο σε όλα τα σπίτια έμπαινε στη φωτιά ο «Σουφλιμάς». Ο Σουφλιμάς, ο καλύτερος μεζές, αποτελείται από κομμάτια γουρουνίσιο κρέας,  περασμένα στη σούβλα και ψημένα στα κάρβουνα, στο τζάκι των σπιτιών......

Υλικά:
Χοιρινό κρέας με λίπος (μπούτι)
Αλάτι- ρίγανη-πιπέρι-λεμόνι
 Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μετά τα ανακατεύουμε.
Το περνάμε σε λεπτή σούβλα.
Το αφήνουμε και σιγοψήνετε απέναντι σε χαμηλή φωτιά (στο τζάκι του σπιτιού).
Γυρνάμε τη σούβλα αργά-αργά, αρχίζει και λιώνει το λίπος και  μόλις το κρέας ροδοκοκκινίσει αρκετά, αλλά παραμένει ζουμερό, τότε το βγάζουμε.
Με τη ζεστασιά του σπιτιού οι τραγανιστές μυρωδιές απλώνονται στον αέρα!
 Αμέσως μετά τα βγάζουμε από τη σούβλα, σερβίρονται στο πιάτο, είναι νοστιμότατα και συνοδεύονται με κρασί.
Καλή σας όρεξη
Καλά Χριστούγεννα
Συνταγή: Βενετίκου Ευτυχία 

















Δεν υπάρχουν σχόλια: