Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Συνταγή για πίτα του χωριού μας


Πίτα με χυλό  (μπιτούτα)

Συνταγή:  Ζωή Τζώρτζα

Υλικά:
Για τη ζύμη:
 Αλεύρι- νερό – αλάτι- μαύρες σταφίδες - σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, και το αλάτι....

 Έπειτα ξεκινάμε να ρίχνουμε το νερό, ανακατεύοντας ταυτόχρονα ώσπου να γίνει ένα καλός χυλός,   (ούτε πολύ πηχτός, ούτε τόσο υγρός).
Πρώτα λαδώνετε το ταψί. Ρίχνετε κυκλικά το χυλό, προσέχοντας να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού ( σινία). Το βάζετε στο φούρνο  και αφήνετε να κάνει μια κρούστα  2-3 λεπτά, το βγάζετε και ρίχνετε και άλλο χυλό έτσι ώστε να καλύψει τη πρώτη στρώση, του χυλού της σταφίδας και το σουσάμι.
 και το ξαναβάζετε στο φούρνο να κάνει πάλι κρούστα. Αυτό γίνεται τέσσερις φορές(μπορείτε να βάλετε και ποιο πολλές στρώσεις). Στη τελευταία  στρώση πάνω πάνω βάζουμε λίγο σουσάμι (όχι σταφίδες γιατί καίγονται)και λίγο λάδι. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε ώσπου να ροδοκοκκινίσει από πάνω.
Καλή όρεξη








Δεν υπάρχουν σχόλια: