Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Πετυχημένη Πεζοπορία από Πρόδρομο- Αγράμπελο, τη Κυριακή 8 Αυγούστου.












Η πεζοπορία ξεκίνησε στις 07:00 π μ από το Πρόδρομο με προορισμό το Αγράμπελο. Μια πεζοπορία που γίνετε για τρίτη συνεχή χρονιά από το σύλλογο της βελανιδιάς και το σύλλογο του Αγραμπέλου εις μνήμη του εκδότη της εφημερίδας Αποκάλυψη αείμνηστου Σωτήρη Μπαμπάνη. Εξήντα περίπου φίλοι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συλλόγων να περπατήσουν όλοι μαζί στο Βελανιδοδάσος, αφού πρώτα μοιράστηκαν μπλουζάκια και καπέλα.
Η εκδήλωση έκλεισε στην είσοδο του Λαογραφικού Μουσείου Αγραμπέλου, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης. Το λόγο πρώτος πήρε ο γραμματέας του συλλόγου Δημήτριος Καμπέρης και ευχαρίστησε όλους όσους πήραν μέρος σε αυτή τη πεζοπορία στη συνέχεια ο Δήμος Τάγκας, μέλος του Συλλόγου Αγραμπελιωτών, μίλησε για την απόφαση των Συλλόγων Αγραμπέλου και Βελανιδιάς να αφιερώσουν την πεζοπορία στον αείμνηστο Σωτήρη Μπαμπάνη, σαν ένα ελάχιστο δείγμα της αγάπης, της εκτίμησης και του σεβασμού για τη συνολική και πολυσήμαντη του προσφορά στην ανάπτυξη του Αγραμπέλου και την ανάδειξη του Βελανιδοδάσους.
Αμέσως μετά ο υπεύθυνος του Λαογραφικού Μουσείου Μπαμπάνης Πέτρος έδωσε συμβολικά στην σύζυγο του αειμνήστου κα Λίτσα Μπαμπάνη το βιβλίο που εκδόθηκε από τη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας <<τα Μουσεία της Αιτωλοακαρνανίας, λέγοντας:. Το βιβλίο είναι συμβολικό δώρο για να σας θυμίζει τον Σωτήρη που υπεραγαπούσε το Μουσείο και να σας ευχηθούμε να είστε εσείς και η οικογένεια σας γεροί και δυνατοί. Η σύζυγος του αειμνήστου κα Λίτσα Μπαμπάνη μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση, συνεχάρη τους συλλόγους για την πεζοπορία στο όνομα του αειμνήστου Σωτήρη Μπαμπάνη και είπε κλείνοντας: «Χαίρομαι που η σημερινή πεζοπορία ήταν αφιερωμένη στον Σωτήρη και έτσι διατηρείται στην καρδιά σας, άσβεστη τη μνήμη του και τον περιβάλετε με το σεβασμό και την εκτίμηση σας. Σας ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου».Ήταν μια πανέμορφη πεζοπορία με θετική ανταπόκριση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο χρόνο. Ακόμα δήλωσε ότι θα τα παιδιά μου θέλουν να κάνουν το επόμενο δώρο στο μουσείο μια πινακίδα που ήταν και η επιθυμία του αείμνηστου Σωτήρη.
Υ.Γ: 1: Τα μπλουζάκια και τα καπέλα ήταν δωρεά του Δήμου Τάγκα του Χάρη Τσέλιου του Χριστόφορου Δημητρέλη και του συλλόγου μας
2: Τα νερά, τα γλυκά, οι χυμοί, τα τοστ που μοιράστηκαν σε όλους ήταν
προσφορά της οικογένειας του αειμνήστου Σ. Μπαμπάνη. .

Δεν υπάρχουν σχόλια: