Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Οι υγρότοποι του νομού Αιτωλοακαρνανίας και η κλιματική αλλαγή

Ημερίδα με θέμα: «Οι υγρότοποι του νομού Αιτωλοακαρνανίας και η κλιματική αλλαγή», οργανώνει στις 2 Φεβρουαρίου 2010 (Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων), η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με τη συνεργασία της «ΑΝΑΙΤ.ΑΕ», των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ι.Π. Μεσολογγίου και Θέρμου και των γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Το πρόγραμμα της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (Διοικητήριο, Μεσολόγγι) έχει ως εξής:
9:30 π.μ. Προσέλευση – εγγραφές συμμετεχόντων
9:45 π.μ. Έναρξη Ημερίδας
10:00 π.μ. Χαιρετισμός από το Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιο Σώκο
10:15 π.μ. Ομιλία από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος – Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνο Μωραΐτη.
10:40 π.μ. Εισήγηση με θέμα: «Κλιματικές Αλλαγές και Υγρότοποι – Το οικολογικό μας Αποτύπωμα» από την κ. Ελένη Σβορώνου Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF Hellas.
11:00 π.μ. Ενημέρωση σχετικά με την έναρξη της «Έκθεσης Δημιουργικής Έκφρασης» από τον Αντινομάρχη Περιβάλλοντος κ. Δημοσθένη Καπώνη, με θέμα τους Υγρότοπους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας για τους μαθητές της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού.
11:15 π.μ. Επίσκεψη στον Υγρότοπο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού.
11:30 π.μ. Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες από τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας και τις Παιδαγωγικές Ομάδες των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ι.Π. Μεσολογγίου & Θέρμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: