Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Εκδήλωση Πάρτυ των νέων της Μπαμπίνης



Οι νέοι από το χωριό Μπαμπίνη, διοργάνωσαν συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων, την Παρασκευή 28 Μαΐου, στο Cafe club BOO, στο Ψυρρή. Οι νέοι της Μπαμπίνης και οι φίλοι τους, μπόρεσαν να συζητήσουν και να διασκεδάσουν μέσα σε μια πολύ ωραία νεανική ατμόσφαιρα. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τη βραδιά με την πολύ όμορφη παρέα που είχε δημιουργηθεί στο club της Φωτεινή Δράκου, η οποία κατάγεται από το γειτονικό χωριό Μαχαιρά. Το κέφι και ο χορός, δημιούργησαν μια πολύ ζεστή και όμορφη βραδιά που κράτησε μέχρι πολύ αργά. Όλοι οι νέοι από τη Μπαμπίνη είναι έτοιμοι να το επαναλάβουνε και πάλι με πολύ όρεξη και περιμένουνε την στήριξη όλων μας για επικοινωνία και συμμετοχή στα κοινά, είτε αυτά είναι προβλήματα του τόπου, είτε πρόκειται για διασκέδαση.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Σπ. Μπερερή:


Ο Δήμος Οινιαδών Αιτωλοακαρνανίας και η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Σπ .Μπερερή με τίτλο:
«Η Εκπαίδευση στο Δήμο Oινιαδών Αιτωλοακαρνανίας (1892-2009)»
Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009 και ώρα 8 μ.μ στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα.
Πρόγραμμα Παρουσίασης:
Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Οινιαδών , Αντώνη Αλετρά .
Το βιβλίο παρουσιάζουν οι:
Γιώργος Σπανός, καθηγητής Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αθανάσιος Τριλιανός, καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Παναγιώτης Κοντός, Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας (ΑΙ.ΠΟ.Ε).

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).

Το Σάββατο 16/5/2009 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.).
Την 26/05/09 το νεοεκλεγέν Κ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:
Κεντρικό Συμβούλιο Ο.Π.ΣΥ.Ξ
Πρόεδρος: Δημήτρης Στεργίου (Παπαδάτου)
Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Γεροδημήτρης (Ρίγανη)

Γεν. Γραμματέας: Ταξιάρχης Σάββας (Χρυσοβίτσα)
Αναπ. Γραμματέας: Βασίλης Μπουρνάζος (Φυτείες)
Οργαν. Γραμματέας: Χριστίνα Βρακατσέλη (Βόνιτσα)
Ταμίας: Άγγελος Μηλιώνης (Δρυμός)
Αναπ. Ταμίας : Γιώργος Τσέλιος (Αγράμπελο)
Έφορ.βιβλιοθήκης και εκδ: Όλγα Βαρβάτου (Tρύφου)
Έφορ. Δημ. Σχέσ: Δημήτρης Κοθρούλας (Κωνωπίνα)
Μέλη : Γεράσιμος Κατσαρομήτσος (Πρόδρομος)
Σπύρος Μπάκας (Αετός)
Το νέο Κ. Σ. θα εργασθεί να κρατήσει ψηλά στην συνείδηση των Ξηρομεριτών και των Αιτωλ/νων την Ο.Π.ΣΥ.Ξ., συνεχίζοντας την μακρά παράδοση ζωντανής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Εξελέγη νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Κατουνιωτών Αθήνας

Στις 25/5/2009 και ώρα 19:00 συνεδρίασαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 17ης Μαΐου 2009 και κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας συνήλθαν σε σώμα. Το νέο Δ.Σ. αποτελείτε από τους παρακάτω:
Πρόεδρος: Κουτιβής Ευάγγελος του Δημητρίου
Αντπρόεδρος: Μούχας Θεόδωρος του Ευστρατίου
Γεν. Γραμματέας: Καρέλου Αντωνία του Παναγιώτη
Ταμίας: Λίτσος Ελευθέριος του Χρήστου
Ειδικός Γραμματέας: Σκυφτούλη Αμαλία του Λυσίμαχου
Έφορος: Ζώης Νικόλαος του Επαμεινώνδα
Μέλος: Μύτακας Κωνσταντίνος του Πέτρου

Οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες, και η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε ένα ευχάριστο κλίμα και συνεργασίας. Αποφασίσθηκε επίσης να συμμετάσχει ο σύλλογος μας στο 1ο αντάμωμα των καβαλάρηδων και φίλων αλόγου στην θέση Νίσσα του Δήμου Μεδεώνος στις 31/5/2009.

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Κυκλοφορεί το CD του Αγρινιώτη μουσικού Βασίλη Παπαδογιώργου με τίτλο «Ξηρόμερο»

VIDEO βάλε ήχο

«Πρωινός διαβάτης πριν ο ήλιος βγει, στου Ξηρομέρου περπάτησα τη γη στο μυαλό μου εικόνες έφερα παλιές καθισμένος κάτω από τις βελανιδιές..»
Κυκλοφορεί το CD του Αγρινιώτη μουσικού Βασίλη Παπαδογιώργου με τίτλο «Ξηρόμερο» που περιέχει το ομώνυμο κομμάτι και με εξώφυλλο μια αιωνόβια βελανιδιά στα Βλυζιανά που ζωντανεύει το CD και το δένει με το Ξηρομερίτικο τοπίο. Στο εξώφυλλο ο καλλιτέχνης γράφει ειδικά γι’ αυτό το τραγούδι: «Για να δείξω την αγάπη μου στους Ξηρομερίτες και τον τόπο τους». Το τραγούδι ακούγεται σε όλες τις εκδηλώσεις και έχει γίνει το σήμα κατατεθέν όλων των Ξηρομεριτών. Όσοι πιστοί μπορείτε να επικοινωνήστε με: Βασίλης Παπαδογιώργος, τηλ: 6944-290385, για να το προμηθευτείτε.
«ΞΗΡΟΜΕΡΟ»
Στίχοι-μουσική: Βασίλης Παπαδογιώργο

πηγή: φώτο Άγγελος Μηλιώνης - agrampelonews

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

VIDEO ΤΟ ΑΓΡΑΜΠΕΛΟ

Αγράμπελο Δ .Δ Δήμου Αστακού

Βάλε ήχο

Φωτό από τον αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων και των νέων του χωριού μας

Μνήμες από τα παλιά ξύπνησε ο αγώνας βλέποντας τα αγέραστα παλικάρια του Αγραμπέλου με τις κοιλίτσες, τα μακριά σώβρακα, με τα λίγα μαλλιά, να είναι έτοιμοι να συντρίψουν τους μικρούς

Από την άλλη πλευρά οι νέοι ήταν αισιόδοξοι ότι θα πάρουν τη νίκη. Η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο ήταν εκρηκτική, το κλίμα θερμό, η υποδοχή στους παίκτες ήταν τέλεια.
Με γκολ και θέαμα αποζημίωσαν οι ποδοσφαιριστές τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Στο 10’ ο Φώτης Τσέλιος ξέφυγε και με κεφαλια πλάσαρε σωστά , ανοίγοντας το σκορ
Από το πρώτο λεπτό φάνηκε το ελεύθερο ποδόσφαιρο που επρόκειτο να παιχτεί και τη σωρεία ευκαιριών που θα ακολουθούσε. 6 γκολ, ήταν ότι το καλύτερο.
Πριν την έναρξη του αγώνα μοιράστηκαν φανελάκια σε όλους και στο τέλος απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια
Αύγουστος 2008

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

4.400 τα εισιτήρια που παραλαμβάνει ο Παναιτωλικός

Μετά από τη σημερινή σύσκεψη που κάλεσε η Αστυνομία, οριστικοποιήθηκε ο ακριβής αριθμό των εισιτηρίων που παραλαμβάνει ο Παναιτωλικός για τον αγώνα κατάταξης με τη Ρόδο το προσεχές Σάββατο. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με αυτόν που υπολογίζαμε, καθώς περιορίζεται σε 4.400 εισιτήρια (των 15 ευρώ) συνολικά.Οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού θα καταλάβουν τις θύρες 2 και 3 του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, οι οποίες ανοίγουν στις 2.30 μ.μ. Σε νεώτερη ανακοίνωση θα δοθούν οδηγίες και σχεδιάγραμμα πρόσβασης στο γήπεδο.Οι φίλαθλοι που θα μετακινηθούν από το Αγρίνιο με λεωφορεία θα συγκεντρωθούν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Λεωφόρος Συγγρού) στις 3.00 μ.μ. και από εκεί θα φτάσουν συνοδεία αστυνομικής δύναμης στο γήπεδο.Όπως έχει ανακοινωθεί, η διάθεση των εισιτηρίων που σήμερα παρέλαβε η ΠΑΕ Παναιτωλικός θα γίνει από τα εκδοτήρια του γηπέδου Παναιτωλικού, από τις 9.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. και από τις 6.00 μ.μ. έως της 9.00 μ.μ. της Τετάρτης. Εάν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια θα διατεθούν την Πέμπτη τις ίδιες ώρες, μέχρι εξαντλήσεώς τους. Διευκρινίζεται ότι ο καθένας μπορεί να αγοράσει έως δύο το πολύ εισιτήρια.Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας και οι χορηγοί, μπορούν να παραλαμβάνουν από ένα εισιτήριο τις ίδιες μέρες και ώρες από τα γραφεία της ΠΑΕ.Με καθημερινές ανακοινώσεις στο site του Παναιτωλικού θα γίνεται γνωστός ο αριθμός των εισιτηρίων που έχουν διατεθεί και του υπόλοιπου αδιάθετου.
http://www.panetolikos.gr/

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ)

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης διηύθυνε με απόλυτη επιτυχία το εκλεγμένο από τη Γεν. Συνέλευση προεδρείο με πρόεδρο τον Σπύρο Βενέτη και Γραμματέα την Αλεξία Νούσια.Ο πρόεδρος του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου Δημήτρης Στεργίου, παρουσίασε αναλυτικά τα πεπραγμένα του απερχόμενου Συμβουλίου
Εγινε τo Σάββατο 16 Μαΐου 2009, ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ. επί της οδού Πατησίων 5, 4ος όροφος, Πλατεία Ομονοίας, η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).


Εγινε τo Σάββατο 16 Μαΐου 2009, ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ. επί της οδού Πατησίων 5, 4ος όροφος, Πλατεία Ομονοίας, η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ). Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης διηύθυνε με απόλυτη επιτυχία το εκλεγμένο από τη Γεν. Συνέλευση προεδρείο με πρόεδρο τον Σπύρο Βενέτη και Γραμματέα την Αλεξία Νούσια.Ο πρόεδρος του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου Δημήτρης Στεργίου, παρουσίασε αναλυτικά τα πεπραγμένα του απερχόμενου Συμβουλίου και ο ταμίας Στέφανος Σουφλέρης διάβασε τον οικονομικό απολογισμό. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση. Στις τοποθετήσεις των μελών (Χρήστος Κλαδευτήρας, Λεωνίδας Παπαρίζος, Σάββας Αλέκος, Πάνος Καλός, Μάκης Στρατούλης, Θεόδωρος Χολής, Σπύρος Βενέτης, κ.α.) επισημάνθηκε από τη μια η ποιότητα των εκδηλώσεων και από την άλλη τονίστηκε η αγωνία για τη κακή οικονομική κατάσταση από χρέη προηγούμενων ετών. Πάνω από όλα κυριάρχησε στη συζήτηση η αγωνία για τη κακή οικονομική κατάσταση και αποφασίστηκε η μετάθεση ημερομηνίας κλήρωσης λαχειοφόρου αγοράς σε μια προσπάθεια πώλησης περισσοτέρων λαχνών. Επίσης επισημάνθηκε ότι πρέπει σύντομα το νέο συμβούλιο που θα εκλεγεί να κλείσει ημερομηνία για την πραγματοποίηση του Ανταμώματος που έχει σαν σκοπό να ενώνει τις νεώτερες γενεές στο κοινό όραμα της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.Οι αποφάσεις ελήφθησαν με συλλογικό τρόπο και είναι αξιοσημείωτο ότι δεν σημειώθηκε η παραμικρή αντιπαράθεση.Αμέσως μετά τα μέλη της Ομοσπονδίας προσήλθαν στη κάλπη για την εκλογή του νέου Κεντρικού συμβουλίου, του εποπτικού συμβουλίου και των αντιπροσώπων στη ΠΑΝ.ΣΥ.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ Ο Π ΣΥ Ξ 16-05-2009
ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 11)
ΒΑΡΒΑΤΟΥ ΟΛΓΑ- Τρύφου 47
ΒΡΑΚΑΤΣΕΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-Βόνιτσα 39
ΓΕΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘ.-Ρίγανη 52
ΚΑΤΣΑΡΟΜΗΤΣΟΣ ΓΕΡ.-Πρόδρομος 47
ΚΟΘΡΟΥΛΑΣ ΔΗΜ.-Κωνωπίνα 53
ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ-Δρυμός 54
ΜΠΑΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ-Αετός 45
ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ-Φυτείες 40
ΣΑΒΒΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ-Χρυσοβίτσα 54
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-Παπαδάτου 60
ΤΣΕΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-Αγράμπελο 52
ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
(ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 5)
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΛΟΣ ΑΘ.-Αετός 49
ΒΕΝΕΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ-Θύριο 59
ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ-Τρύφου 51
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΔΗΜ.-Παπαδάτου 50
ΧΟΝΔΡΟΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡ. Πρόδρομος 44
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝ.ΣΥ
(ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΞΙ)
ΓΑΖΕΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-Αετός 58
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝ.-Χρυσοβίτσα 43
ΚΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-Δρυμός 50
ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-Αστακός 56
ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ-Θύριο 49
ΤΣΑΜΠΟΔΗΜΟΣ Λ.-Κωνωπίνα 48
ΧΟΛΗΣ ΠΑΝ.-Βασιλόπουλο 39

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ), τo Σάββατο 16 Μαΐου.


Προς τα Διοικητικά Συμβούλια
Των Συλλόγων – Μελών της Ο.Π.ΣΥ.Ξ.
Kαι τους αντιπροσώπους αυτών στην Ομοσπονδία
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) σύμφωνα με το άρθρο 21 του ισχύοντος καταστατικού, σας καλεί να μετέχετε στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16 Μαϊου 2009 ώρα 17:00 μ.μ. στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ. επί της οδού Πατησίων 5, 4ος όροφος-Πλατεία Ομονοίας με θέματα ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα:1.
Εκλογή Προεδρείου Γεν. Συνέλευσης & Εφορευτικής Επιτροπής.
2. Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός.
3. Έκθεση Εποπτικού Συμβουλίου.
4. Πραγματοποίηση εκλογών.
Με αίτηση τριών (3) τουλάχιστον συλλόγων-μελών προς το Κ.Σ. ή δέκα πέντε (15) αντιπροσώπων τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν την συνεδρίαση, μπορούν να προστεθούν στην ημερησία διάταξη και νέα θέματα για συζήτηση (άρθρο 21 παρ.13).Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία όταν παρίσταται το 1/3 των αντιπροσώπων των συλλόγων μελών (άρθρο 21 παρ.15).Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί το Σάββατο 23 Μαϊου 2009, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, χωρίς νέα πρόσκληση των μελών, οπότε θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία με οποιονδήποτε αριθμό παρόντων μελών (άρθρο 21 παρ. 15).Η ταμειακή τακτοποίηση των Συλλόγων-Μελών (0,90 € επί τον αριθμό των ψηφισάντων στη Γ.Σ. κάθε συλλόγου-άρθρα 8, 21 παρ.9 του καταστατικού) αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των αντιπροσώπων τους στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας (άρθρο 21 παρ. 9). Όπως είναι γνωστό, η συνδρομή κάθε Συλλόγου-Μέλους προς την Ο.Π.Σ.Υ.Ξ. λήγει στις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.Οι υποψήφιοι για Κ.Σ. ή Εποπτικό ή Αντιπρόσωποι στην ΠΑΝ.ΣΥ. μαζί με την αίτησή τους θα καταβάλουν και παράβολο δικαιώματος υποψηφιότητας 5 € (αρ. 8 παρ. γ).Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές αυτοπροσώπως ή μέσω fax έως την Πέμπτη 14 Μαϊου 2009 στα γραφεία της Ομοσπονδίας . (αρ. fax: 210 52 32 676).Οι Σύλλογοι-μέλη μας παρακαλούνται να υποβάλουν, μέχρι την Πέμπτη 14/5/09 και ώρα 8.00 μ.μ. ονομαστικό κατάλογο των Αντιπροσώπων τους για την Γενική Συνέλευση.Όσοι από τους Συλλόγους πραγματοποίησαν πρόσφατα εκλογές να υποβάλουν κατάσταση ψηφισάντων, υπογεγραμμένη από τα μέλη κάθε Συλλόγου (άρθρο 5 παρ. 3γ, ε), εφ’ όσον δεν την έχουν καταθέσει στην Ομοσπονδία ή απόσπασμα πρακτικού αρχαιρεσιών της σχετικής Γ. Σ. τους.Τα γραφεία της Ομοσπονδίας θα παραμείνουν ανοιχτά στις 13-14 Μαϊου από ώρα 18:00-20:00.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Δημήτρης Στεργίου 6972-660909,
Στέφανος Σουφλέρης 6978225617 ή στο τηλέφωνο της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. 210-5232676.
Για το Κ.Σ. της Ο.Π.Σ.Υ.Ξ.

Ο Πρόεδρος: Δημήτρης Στεργίου
Η Γ. Γραμματέας: Χριστίνα Βρακατσέλη

Εμπρός για να βγει ο Παναιτωλικός εκεί που του αξίζει. Στη Ν. Σμύρνη ο αγώνας κατάταξης με τη Ρόδο.

Το γήπεδο της Νέας Σμύρνης θα φιλοξενήσει τον αγώνα κατάταξης για άνοδο στη Β΄ Εθνική κατηγορία των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής Παναιτωλικού και Ρόδου. Ο αγώνας ορίστηκε να γίνει το Σάββατο 23 Μαΐου με ώρα έναρξης 5.00 μ.μ. και γηπεδούχος (μετά από κλήρωση που έγινε) θα είναι η ομάδα της Ρόδου.Τα εισιτήρια που εκτιμάται ότι θα διατεθούν σε κάθε ομάδα είναι 4.500 -5.000 και η διάθεσή τους θ’ αρχίσει μετά τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, που αναμένεται να οριστεί για την προσεχή Τετάρτη. Οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού θα ενημερωθούν σύντομα για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων.Φυσικά και όλοι οι Ξηρομερίτες πρέπει να είμαστε εκεί.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας: «Τα Αγραμπελιώτικα νέα», τεύχος 13 και σε λίγες μέρες θα είναι στα σπίτια σας.

Κυκλοφόρησε η εφημερίδα "Τα Αγραμπελιώτικα νέα, τεύχος 13,με 8 σελίδες πλούσιες όπως πάντα. Στη νέα έκδοση των 8 σελίδων μπορεί κανείς να διαβάσει ειδήσεις και νέα από το Αγράμπελο, το Ξηρόμερο, το νομό καθώς και μια πλούσια θεματολογία με αρκετό ενδιαφέρον για όλους τους ανθρώπους

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων – Παίδων και Νεανίδων – Κορασίδων

Το agrampelonews εύχεται στον Αγραμπελιώτη αθλητή Γιάννη Τσέλιο καλές επιτυχίες να έχει στους επόμενους αγώνες
Η απονομή του αθλητή στο βάθρο, δεύτερος στη κίνηση του επολέ ζετέ
Με επιτυχία έκανε τα 139 κιλά στη κίνηση του επολέ ζετέ
Προετοιμασία από τους προπονητές του, τον Ξερομερίτη Βαρδή Γεώργιο και το Στηβ Μαγουλά πριν βγει στο πλατό για τα 139 κιλά στη κίνηση του επολέ
Με επιτυχία έκανε τα 111 κιλά στη κίνηση του αρασέ
Προετοιμασία από τους προπονητές του πριν βγει στο πλατό για τα 111 κιλά στη κίνηση του αρασέ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Δημιουργίες της φύσης






Φωτό: angelos art

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Σήμερα γάμος γίνεται



Ένας ωραίος γάμος με πάρα πολύ κόσμο έγινε Σάββατο 2 Μαΐου 2009 και ώρα 8,00μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιά. Με τα δεσμά του γάμου ένωσαν την αγάπη τους, ο Κωνσταντίνος Λ. Μπαμπάνης με την εκλεκτή τις καρδιάς του Λαμπρινή. Στο Μυστήριο παραβρέθηκε και χοροστάτησε και οι Πρωθιερέας Βασίλειος Πόπης. Κουμπάρος ήταν ο Τάσος καμπέρης . Παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου οι οποίοι ευχήθηκαν στους νεόνυμφους <<βίων ανθόσπαρτο>> Ο γάμος είχε σχεδιαστεί από το ζευγάρι μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.Ευχόμαστε στο ζευγάρι να έχει μία ευτυχισμένη ζωή

Σήμερα γάμος γίνεται του Κώστα Λ.Μπαμπάνη


Η αδελφή του γαμπρού Σοφία και ο γαμπρός του Ανέστης

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Με το “ύψωμα” στο χέρι πρώτη φορά ανήμερα τ’ Αϊ Γιωργιού στη Βελαώρα Κατούνας



Άλλη μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατουνιωτών Αθήνας με συνδιοργανωτές τον ιππικό όμιλο Μεδεώνος όπως και τον Σύλλογο Γυναικών Μεδεώνος, με θρησκευτικό και παραδοσιακό –πολιτιστικό χαρακτήρα.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες στις 23/4/09 εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν και γιόρτασαν την μνήμη του μεγαλομάρτυρα τροπαιοφόρου Γεωργίου, στο ομώνυμο εκκλησάκι του, που αναστύλωσε ο Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας, στη Βελαώρα Κατούνας.
Τέτοιες εκδηλώσεις έχουν να δώσουν πολλά και γεμίζουν χαρά και αγαλλίαση την ψυχή του ανθρώπου. Υπήρξε ένας συνδυασμός πίστης, παράδοσης, ιστορίας, φύσης αλλά και ανθρώπων έργα.
Η καμπάνα χτύπησε πρωί – πρωί, πολλοί Γιώργηδες και πιστοί άρχισαν να ανεβαίνουν στο εκκλησάκι προς χάρη του τροπαιοφόρου, άλλοι με τα «υψώματα» στο χέρι και άλλοι με αρτοκλασίες. Πολλοί μάλιστα ανέβηκαν με τα πόδια όπως είχαν τάμα.
Σε αυτό τον φάρο της ορθοδοξίας που έλαμψε πάλι μετά από 67 χρόνια, πολλοί πιστοί παρακολούθησαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία με κατάνυξη και ψυχική ανάταση. Η θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας τελέσθηκε από τον Πατήρ Δημήτριο Χαμαλέτσο από την ενορία της Κωνωπίνας, και ιεροψάλτη τον Πάσχο Γεώργιο του Δημητρίου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσήλθαν και οι καβαλάρηδες με τα άλογα τους, οργανωμένα και ντυμένοι ομοιόμορφα με ρούχα που είχαν το έμβλημα του συλλόγου, ασπάστηκαν την εικόνα του Αγίου και τα έδεσαν στον περίβολο για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία.
Στο τέλος στα μεγάφωνα ακουστήκανε ιστορικά στοιχεία που αφορούσαν το εκκλησάκι, πως καταστράφηκε, αλλά και πως έγινε η αναστύλωση του.
Τον λόγο στη συνέχεια είχε το χορευτικό των «Μερακλήδων» Αγρινίου, όπου χόρεψε παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια της περιοχής μας, εμπρός από την εκκλησία, στο πλακόστρωτο περίβολο, κάτω απ’ τα χειροκροτήματα του κόσμου μιας και η εμφάνιση τους ήταν άριστη για μια ακόμα φορά. Όταν μάλιστα ξεκίνησαν να χορεύουν, ο ήλιος ξεπρόβαλε σιγά - σιγά μέσα από τα μαύρα σύννεφα παραμερίζοντας τα για λίγο, λες και ήθελε και αυτός να χαρεί την λεβεντιά της φουστανέλας που έχει να εμφανιστεί εκεί πάνω ψηλά από τα χρόνια της επανάστασης του 21.
Στην συνέχεια αρκετοί παρευρισκόμενοι, μικροί, μεγάλοι και αρκετές γυναίκες μπήκαν καβάλα στ’ άλογα και πήγαν βόλτα γνωρίζοντας την περιοχή.
Ο πατήρ Δημήτριος ευλόγησε το φαγητό που περιλάμβανε και ψητά αρνιά, προσφορά συγχωριανών μας για την εκδήλωση.
Στη συνέχεια άλλοι χόρευαν και άλλοι απολάμβαναν την πανοραμική θέα της περιοχής.
Μεσημέρι πλέον σιγά - σιγά πήραν τον δρόμο της επιστροφής προς τα χωριά τους γεμάτη χαρά και ευχαρίστηση αφού πέρασαν μια διαφορετική μέρα γεμάτη καλές εντυπώσεις.
Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και ανάμεσά τους, ο πρώην αντινομάρχης και σημερινός νομαρχιακός σύμβουλος Στούπας Θεόδωρος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεδεώνος Νάκος Χρήστος, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας Μαγαζής Γεώργιος, από την ΟΠΣΥΞ και το Σύλλογο Κωνωπινιωτών ο Καψογιώργος Θανάσης, ο πρόεδρος του Ιππικού ομίλου Λύσαρης Ευάγγελος και τα μέλη του Δ.Σ. και από τον σύλλογο γυναικών η πρόεδρος Αριάδνη Χαλιμούδρα και τα μέλη του Δ.Σ. Σαμαντά Ζωή, Καρέλου Αθηνά και Τριχα Ειρήνη. Η πρώην διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Κατούνας συγχωριανή μας Καρέλου Βάσω. Επίσης παραβρέθηκε ο φίλος του Συλλόγου μας ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Παπαδογιώργος. Την πραγματοποίηση της εκδήλωσης βοήθησαν και πολλοί συνδημότες.
Χορηγοί επικοινωνίας:internet xiromero.gr, Αχελώος tv, Ραδιόφωνο Ξηρομέρου 88,3 FM, Δυτικά στα FM 96,1. Εφημερίδες: Αιτωλοακαρνανική, Συνείδηση, Αιτωλοακαρνανικός Τύπος, Πολιτεία, Παναιτωλική, Συμπολιτεία, Νέοι Καιροί, Μαχητής.

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τουριστικού οδηγού Αιτωλοακαρνανίας και στην Αθήνα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων στη Στοά του βιβλίου στην Αθήνα η παρουσίαση του τουριστικού οδηγού της Αιτωλοακαρνανίας. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Αλαφογιώργος. Για τον τουριστικό οδηγό μίλησε ο οικονομολόγος Φαίδων Στράτος και ο δημοσιογράφος Κωσταντίνος Ζούλας.
Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμό ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Μαγγίνας και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρίστος Βερελής, ο οποίος τόνισε τον ρόλο του αεροδρόμιου του Ακτίου στην τουριστική ανάπτυξη του νομού (Το 'Άκτιο είναι ένα μικρό "Ελευθέριος Βενιζέλος") και εξήρε την όλη προσπάθεια. Αναλυτικά στο περιεχόμενο του βιβλίου αναφέρθηκε και ο συγγραφέας των κειμένων κ. Λίνος Υφαντής. Θα σταθούμε στους δύο δημοσιογράφους, τον Αντώνη Αλαφογιώργο και τον Κωνσταντίνο Ζούλα, που κατάγονται από το νομό μας. Ο πρώτος από την Βόνιτσα και ο δεύτερος από τον Αστακό. Διαπρέπουν όπως είναι γνωστό με τις εκπομπές τους στην ΝΕΤ και χθες με λόγο απλό, άμεσο και επικοινωνιακό έδειξαν την αγάπη για το τόπο μας. Χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ο οποίος ήταν και ομιλητής μίλησε για το τόπο καταγωγής του, τον Αστακό και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι παρόλο που δεν γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί, αυτός δηλώνει ότι κατάγεται από εκεί. Παράδειγμα προς μίμηση για εκείνους που ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης: ο πρώην βουλευτής Καραγκούνης Ανδρέας, οι πολιτευτές της ΝΔ Δημήτριος Πελέκης και Χρήστος Μοσχανδρέου καθώς και η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Ζέφυ Δημαδάμα.

Πηγή: http://agrinio-news.blogspot.com/

Ημερίδα στην Παλαιά Βουλή για τους Οκτώ (8) Αιτωλοακαρνάνες Πρωθυπουργούς



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 29 Απριλίου 2009, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Παλαιάς Βουλής η ημερίδα με θέμα: "Από τον Σπυρίδωνα Τρικούπη έως τον Γεώργιο Αθανασιάδη-Νόβα", Οκτώ (8) Αιτωλοακαρνάνες πρωθυπουργοί, που διοργάνωσε η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «η έξοδος», υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας και με την στήριξη των Δήμων Μεσολογγίου και Ναυπάκτου. Την εκδήλωση που άρχισε στις 7:00 τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος και προλόγισαν ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας Στάθης Λουκόπουλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Χούτας. Αμέσως μετά οι ομιλητές της εκδήλωσης, παρουσίασαν το έργο και τη ζωή των οκτώ (8) Αιτωλοακαρνάνων πρωθυπουργών ως εξής:
Επαμεινώνδας Δεληγιώργης: Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Δήμαρχος Μεσολογγίου
Σπυρίδων Τρικούπης: Γρηγόρης Κωσταράς, καθηγητής φιλοσοφικής σχολής Αθηνών.
Ζηνόβιος-Ζαφείριος Βάλβης: Αριστείδης Καβάγιας, Εκπαιδευτικός.
Δημήτριος Βάλβης: Μιχάλης Κοτίνης, Δρ Νομικής.
Χαρίλαος Τρικούπης: Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής, Γραμματέας Πανεπιστημίου Αθηνών
Νικόλαος Στράτος: Μαρία Σωτηρίου, πρώην Δήμαρχος Αμφιλοχίας
Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός: Θωμάς Χούτας, Πρώην Βουλευτής.
Γεώργιος Αθανασιάδης Νόβας: Θανάσης Παπαθανάσης, Δήμαρχος Ναυπάκτου.
ΦΩΤΟ: foto art angelos