Σελίδες

Επίσκεψη στο καμμένο βελανιδοδάσος στο Αγράμπελο



Στα πλαίσια της επίσκεψης στο Αγράμπελο επισκέφτηκα το καμμένο βελανιδοδάσος (είχε πάρει φωτιά  το 2006) για να δω από κοντά αφενός τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς και αφετέρου να το φωτογραφίσω για να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του δάσους.
Έτσι λοιπόν επισκέφτηκα το καμένο δάσος λίγο έξω από το χωριό στη περιοχή Μαλισόβα, και έβγαλα φωτογραφίες  με το μέγεθος της καταστροφής και ταυτόχρονα είδα την αναγέννηση του δάσους.
Αρχικά θυμήθηκα έντονα το υγιές δάσος με τις αιωνόβιες βελανιδιές και το οποίο έπειτα έκαψε η λαίλαπα της φωτιάς και τη θέση του πήρε το καμένο δάσος με μαύρα δέντρα και τώρα χάρηκα που είδα από κοντά την αναγέννηση και το ζωντάνεμα  του δάσους.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ.......

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Κοριτσάκι το πρώτο μωρό του Στέφανου και της Σοφίας


Ο Στέφανος  Τσίπης  και η σύζυγος του Σοφία Ζούμπου, στις 11 Δεκεμβρίου 2014  έφεραν στο κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Ευχόμαστε στους ευτυχείς γονείς να τους ζήσει  και να το καμαρώσουν όπως επιθυμούν.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσκληση: χοροεσπερίδα του συλλόγου Σάββατο 17 Ιανουαρίου

Το Δ.Σ του μορφωτικού, πολιτιστικού συλλόγου "Η Αγράμπελη
προσκαλεί τα μέλη, τους απανταχού Αγραμπελιώτες και τους φίλους τους στην ετήσια χοροεσπερίδα που διοργανώνει.......

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Χαλβάς: η γλύκα του απλού…


Γράφει η Μαρία Ν. Αγγέλη

Ήταν μεσάνυχτα, όλοι κοιμόντουσαν, φώτα σβηστά
κι εγώ σηκώθηκα απ’ το κρεββάτι μου να φάω χαλβά,
χαλβά στο πιάτο μου, κουτάλι δίπλα μου, τρώω γλυκό…
Γλυκό που χόρευε μες στο στομάχι μου και δεν μπορώ..
Παιδικό τραγούδι

  Αρκετές φορές νοσταλγώ τον αλευρίσιο χαλβά της μάνας μου.
   Απλός στα υλικά του. Απλός και στο σερβίρισμά του!
  Δυο τρία υλικά ήταν τα απαιτούμενα για την παρασκευή του: λάδι, αλεύρι, ζάχαρη και νερό. Σε αναλογία: 1,2,3,4.
      Θυμάμαι τα βράδυα εκεί που καθόμαστε γύρω στο τζάκι μάνα έπιανε το τηγάνι και στο άψε σβήσε «κούρντιζε» ένα χαλβά! Έβαζε το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί  στο τζάκι ή στο πετρογκάζ και μετά έριχνε και το αλεύρι το οποίο ανακάτευε μέχρι να ροδίσει…
   Μοσχοβολούσε το σπίτι καβουρδισμένο αλεύρι…Ύστερα πρόσθετε το νερό με τη ζάχαρη και ανακάτευε τα υλικά ώσπου να γίνει ένα παχύ μείγμα............