Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ερείπια και μνήμες από το άλλοτε βλαχόφωνο χωριό Νουσέϊκα




Μόνο τα ερείπια των πετρόχτιστων σπιτιών υπάρχουν για να δείχνουν ότι κάποτε εδώ υπήρχε ζωή. Έντονη ζωή, για πολλά χρόνια.
Εδώ ήταν το χωριό Νουσέϊκα. 
Εδώ ήταν το έβδομο χωριό των Βλάχων της Ακαρνανίας, τα άλλα 6 είναι: Στράτος, Όχθια, Γουριώτισσα, Παλαιομάνινα, Αγραμπέλο και Στρογγυλοβούνι.
Το χωριό βρίσκεται σε μια καταπράσινη τοποθεσία, στη διασταύρωση Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου και Αγράμπελο....

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ευχές για τις πανελλήνιες εξετάσεις από το blog Agrampelonews

Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων η ομάδα του agrampelonews στέλνει στους μαθητές και  στις μαθήτριες  το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης και καλής επιτυχίας, το οποίο έχει ως εξής:....

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Φωτογραφικό οδοιπορικό στο Αγράμπελο (περιοχή Σπιούλα)



Στα πλαίσια της επίσκεψης στο Αγράμπελο μια  ημέρα πήρα τα απαραίτητα μαζί μου και ξεκίνησα να κάνω ένα οδοιπορικό στο κάτω  μέρος του  χωριού στη περιοχή Σπιούλα, όπου είχα πολλά χρόνια να πάω.
Έτσι λοιπόν επισκέφτηκα την περιοχή σπιούλα λίγο έξω από το χωριό, που βρίσκετε στην κάτω πλευρά ανάμεσα στο χωριό και τον κάμπο και έβγαλα φωτογραφίες σε αιωνόβιες βελανιδιές, κομμένες βελανιδιές, αγριολούλουδα, τον καταπράσινο κάμπο και όλη την περιοχή και ταυτόχρονα είδα την αναγέννηση του δάσους.

Το Αγράμπελο, αυτό το στολίδι, η ζωγραφιά του Ξηρομέρου, σε πείσμα των καιρών διατηρεί τις φυσικές του ομορφιές στο πέρασμα των χρόνων και μας συναρπάζει κάνοντας μας περήφανους…
Δείτε φωτο....

Φωτογραφίζοντας τα όμορφα χωριά του Ξηρομέρου

Ξηρόμερο: όμορφα χωριά γεμάτα χρώμα, φως και μαγεία





Φίλος συνεχίζει να μας στέλνει Φώτο από τα χωριά  του Ξηρομέρου. Σήμερα  μας έστειλε φωτο από το Αγράμπελο  και έκανε και το παρακάτω σχόλιο: Αγράμπελο η ζωγραφιά του Ξηρομέρου!!! Η πλούσια φύση στο Αγράμπελο  είναι αυτό που συγκλονίζει και τους περισσότερους επισκέπτες του, με τα χρώματά του να αλλάζουν κάθε εποχή. Προσφέρει εικόνες που θα γεμίσουν το μυαλό και τη φωτογραφική σας μηχανή, χωρίς να το καταλάβετε!!!
Δείτε φωτο.....

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Έφυγε από κοντά μας ο Θεόδωρος Χ. Νταγιάντας

Πένθος στο Αγράμπελο Ξηρομέρου. Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 76 ετών,  ο Θεόδωρος Χ. Νταγιάντας. Η κηδεία του  θα γίνει  στο Αγρίνιο  σήμερα  Κυριακή 3 Μαΐου  στις 5:00 μ.μ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα   που θα τον σκέπασε. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αιωνία του η μνήμη