Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Το νεκροταφείο Αγραμπέλου θέλει σεβασμό και καθάρισμα!


Απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στο νεκροταφείο Αγραμπέλου (Δήμος Ξηρομέρου), όπου τα χόρτα ξεπερνούν σε ύψος τους σταυρούς των τάφων. 
       Εικόνες εγκατάλειψης σε ένα χώρο που του αρμόζει μόνο τεράστιος σεβασμός και φροντίδα. Δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα γιατί πιστεύουμε ότι όλοι συμφωνούμε ότι το Κοιμητήριο πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση.
      Ο Δήμος Ξηρομέρου πρέπει αμέσως να φροντίσει να στείλει τα συνεργεία του για να το καθαρίσουν και να το περιποιηθούν αφού εκεί είναι η τελευταία κατοικία των αγαπημένων προσώπων μας.....
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ....

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Στερνό αντίο στον μπάρμπα- Νίκο Τσέλιο



Θλιβερό πράγματι το άγγελμα του θανάτου του  μπάρμπα-Νίκο Τσέλιο που  έφυγε από τη ζωή σήμερα 29 Μαρτίου  2013 για το ταξίδι στην  γειτονιά των αγγέλων  σε ηλικία 86 ετών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο στο χωριό μας 10 πμ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αγραμπελιώτικης γης που θα τον  σκεπάσει. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αιωνία του η μνήμη


Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Άνοιξη το βλαχοξεκίνημα: ο Σκάρος της Παλαιομάνινας



Όταν ερχόταν η άνοιξη, οι βλάχοι της Παλαιομάνινας δοκιμάζονταν από μιά ψυχική αναστάτωση. Ετοιμάζονταν για να πάρουν ένα μακρινό, τραχύ και δύσκολο δρόμο προς τα ηπειρώτικα βουνά. Την παραμονή συγκεντρώνονταν κατά στάνες, σχολίαζαν τα τεκταινόμενα του χειμαδιού και ακολουθούσε ένα αξέχαστο γλέντι με κρασί, χορούς και τραγούδια. 
παραγωγή: Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας.